18 Ιουνίου, 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 
Σαράντα λεπτά διήρκεσε η πρωινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η εκκλησιαστική εκπαίδευση και τα όσα τέθηκαν από τη Δ.Ι.Σ. κατά την τρέχουσα συνοδική περίοδο. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου, Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και στο να δώσουν προτεραιότητα στα θέματα επιμόρφωσης του εφημεριακού κλήρου. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δεν είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση και περιόρισαν τη συζήτησή τους στα θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Συμφώνησαν ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν νέα συνάντηση οι δυό τους για να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Νωρίτερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου είχε σύντομη συνεργασία με τους Μητροπολίτες Κορίνθου και Μεσσηνίας για να προετοιμάσουν την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό που ακολούθησε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: