30 Ιουνίου, 2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟ ΡΑΣΟ


Αγαπητοί φίλοι του Ιστολογίου,

Άφησα να περάσουν λίγες μέρες μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την περίφημη φωτογραφία του Επισκόπου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, όπου εθεάθη στην Κίνα με πολιτική περιβολή, που είχε πάει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε διεθνή έκθεση για τον τουρισμό, ως επικεφαλής της συνοδικής επιτροπής θρησκευτικού τουρισμού.

Βλέπω όμως ότι ακόμα και σήμερα διάφορα site και blog αναχαράζουν το θέμα δεν ξέρω γιατί. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζουν αυτοί που κόπτονται τόσο πολύ για το ράσο ότι υπάρχουν κράτη όπου απαγορεύεται ο κληρικός να κυκλοφορεί με ράσα όπως π.χ. στην Κωνσταντινούπολη. Ας αφήσουν λοιπόν τον Ιησουϊτισμό κατά μέρος και την ευσεβοφάνεια διότι δεν προσφέρουν τίποτα καλό στην Εκκλησία με αυτά που γράφουν, αλλά εκτίθονται οι ίδιοι ως άσχετοι.

Εμείς θα είμαστε από τους τελευταίους που θα υποστηρίζαμε τον Επίσκοπο Δωδώνης, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται όσο και αν πονάει. Μήπως όμως έχει δίκιο γι’ αυτά που γράφει ο Δωδώνης ότι: «Τυφλοπόντικες των υπονόμων που λερώνουν από όπου κι αν περάσουν» ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα, το γεγονός δηλαδή ότι δεν φορούσε το ράσο του όταν βρισκόταν στην Κίνα σε επίσημη επίσκεψη.Θα συμφωνήσουμε και μείς ότι κάτι τέτοιοι τυφλοπόντικες δημιουργούν προβλήματα κατά καιρούς στην Εκκλησία, αλλά να γνωρίζουν ότι μόνο αφελείς  τους ακολουθούν.

Επειδή όμως γράφουμε για την Κωνσταντινούπολη, σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία σήμερα του νυν Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου με κουστούμι από το τελευταίο του ταξίδι στην Πόλη. Φτάνει λοιπόν η υποκρισία από κάποιους κυρίους με μουστακάκι και κάποιες κυρίες με χοντρές κάλτσες!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 
κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: