03 Ιουνίου, 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος όπου παρασημοφορήθηκε από τον κ. Κάρολο Παπούλια με τον μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής.

O προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική διάκριση εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και αναφέρθηκε στους κοινούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας που, όπως είπε ανάγονται στην εποχή των Κυρίλλου και Μεθοδίου. «Είμαστε αδελφοί λαοί με κοινά στοιχεία. 

Ακλόνητο θεμέλιό μας είναι η ορθοδοξία, που αποτελεί τον τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δυο λαών» είπε ο Πατριάρχης Μόσχας λαμβάνοντας το παράσημο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους παράλληλους δρόμους της Ελλάδας και της Ρωσίας, αλλά και στη διαχρονική βοήθεια του ρωσικού έθνους στους ελληνικούς εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Χαρακτήρισε εγκάρδιες τις σχέσεις των δυο χωρών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον θρησκευτικό τουρισμό επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της Ελλάδας για ανάπτυξη του από κοινού με τη Ρωσία.

Τον Πατριάρχη Μόσχας στο προεδρικό μέγαρο και στο μέγαρο Μαξίμου συνόδευσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: