01 Ιουνίου, 2013

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πραγματοποιώντας μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη. Είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα βρεθεί στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη αυτή τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.Ο Πατριάρχης Μόσχας, εκτός του θρησκευτικού συντηρεί και πολιτικό προφίλ. Άλλωστε είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του κ. Κύριλλου που διατηρεί τόσο με τον Β. Πούτιν όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ. Ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια επισφράγισης του ιδιαίτερα καλού επιπέδου των ελληνορωσικών σχέσεων. 

Πέραν του πολιτικού, υπάρχει όμως και το οικονομικό σκέλος. Η άφιξη του Κύριλλου στην Αθήνα, πολύ περισσότερο όμως η επισκεψή του στο Άγιο Όρος εκτιμάται ότι θα δράσει ευεργετικά στην διαφήμιση των ορθόδοξων μνημείων της χώρας και θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα των Ρώσων προς την Ελλάδα. Εξάλλου, το υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, με τους Ρώσους να βρίσκονται πολύ ψηλά στον κατάλογο των ελκυστικών εν δυνάμει τουριστών.Σε εκκλησιαστικό επίπεδο, το ταξίδι του Κύριλλου στη χώρα μας έρχεται σε συνέχεια της περσινής επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Ρωσία.

Επραγματοποιήθη ο τελευταίος αστυνομικός έλεγχος
στην Ιερά Αρχιεπισκοπή πριν την επίσκεψη του Πατριάρχη
 Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου


Τους τελευταίους απαραίτητους ελέγχους πριν από την σημερινή επίσημη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου πραγματοποίησε κλιμάκιο της προσωπικής ασφάλειάς του, που αποτελείται από στελέχη της ρωσικής αστυνομίας. Τα μέτρα που λαμβάνονται σε κάθε σημείο που θα επισκεφθεί ο Πατριάρχης Μόσχας είναι δρακόντεια και θυμίζουν αντίστοιχες επισκέψεις στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών του Πάπα Ιωάννη Παύλου το 2001 και του Προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.  Το κλιμάκιο της Ρωσικής ασφάλειας είχε αγαστή συνεργασία με τους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας για να ελαχιστοποιήσουν την οποιαδήποτε απειλή.




Δεν υπάρχουν σχόλια: