03 Ιουνίου, 2013

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Η «συμπρωτεύουσα» είναι ο δεύτερος σταθμός του επίσημου ταξιδιού του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Πατριάρχης Κύριλλος έφθασε μετά τις 6 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία όπου έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Στη συνέχεια χοροστάτησε σε δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Γρ. Παλαμά και μετά από τη σύντομη ανάπαυλα ξεναγήθηκε σε 2 ναούς της πόλης (Αγία Σοφία – Άγιο Δημήτριο).

Πλήθος πιστών βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά για να υποδεχθεί τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο. Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομική παρουσία εντός κι εκτός Ιερού Ναού, ήταν έντονη. H δοξολογία πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων επίσημων προσκεκλημένων. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Στις 20:30 παραχωρήθηκε δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχη. Την Τρίτη το πρωί, ο Πατριάρχης Μόσχας θα φτάσει στην Ουρανούπολη συνοδεία του Μητροπολίτη Άνθιμου.

Από εκεί θα περάσει με το καραβάκι στην Αθωνική Πολιτεία, όπου και θα παραμείνει τρεις μέρες. Aντιπρόσωποι των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και μέλη της Ιεράς Κοινότητας και της Ιεράς Επιστασίας θα υποδεχτούν τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας με κωδωνοκρουσίες και ψαλμούς, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί δοξολογία, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: