20 Ιουνίου, 2013

ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν την επικαιρότητα οι παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου. Χθες από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε προκειμένου να αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του τοπικού Πανεπιστημίου ο Μακαριώτατος έστειλε σαφέστατα μηνύματα αυτή τη φορά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, σε μια αποστροφή του λόγου του διευκρίνισε πως για την Εκκλησία το να διακονεί και να βοηθάει αδιάκοπα και παντοιοτρόπως τους αναξιοπαθείς δεν είναι μορφή ακτιβισμού ούτε ηθικό καθήκον, αλλά φυσική έκφραση του τρόπου που υπάρχει αυτή. Ιδιαίτερη σημασία είχε και η φράση του σχετικά με την... επαναστατική φύση του Χριστιανισμού.

”Ο χριστιανισμός είναι επαναστατικός και όσον αφορά στον άνθρωπο και όσον αφορά στις κοινωνικές σχέσεις” είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου είχαν όμως αποδέκτη και το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

“Για την Εκκλησία, δεν υπάρχει διάκριση είπε ανάμεσα στον πατρίκιο και τον βάρβαρο, τον πολίτη και τον δούλο, τον κλητό ή τον προσήλυτο" είπε με νόημα και συμπλήρωσε σε μια τοποθέτηση με σαφή προσανατολισμό:

 “Για την Εκκλησία όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και οι πιστοί προτρέπονται να ασκούν την ελεημοσύνη προς τους ενδεείς, τους ξένους και τα ορφανά και να αναπτύσσουν το αίσθημα της κοινωνικής και φυλετικής ισότητας και δικαιοσύνης .

“Η χθεσινή ήταν η τρίτη πολιτικού περιεχομένου παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Είχαν προηγηθεί η έντονη αντίδραση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και η φράση του από το Χαλάνδρι “Πρώτα η Ελλάδα και μετά το κόμμα”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: