01 Ιουνίου, 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος. Ο Πατριάρχης έφτασε στην Αγίας Φιλοθέης συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Τον Πατριάρχη και την συνοδεία του υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, καθώς και πλειάδα κληρικών της Αθήνας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου εκει ο Πατριάρχης Μόσχας ευλόγησε τους παρισταμένους. Νωρίτερα οι δυο Προκαθήμενοι είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου. "Η Εκκλησία ποτέ δεν ησυχάζει από τους εχθρούς, γι΄αυτό χρειάζεται συνεχής αγώνας", ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του ως Μητροπολίτης Σμολένσκ, τονίζοντας ότι "πολλές φορές Μακαριώτατε επισκέφθηκα την Εκκλησία της Ελλάδος ως Συνοδός των Προκαθημένων της Ρωσικής Εκκλησίας, ενώ σήμερα έρχομαι όχι ως Συνοδός αλλά ως Προκαθήμενος."

"Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, και ανάμεσα στους αγαπητούς Αρχιερείς και κληρικούς. Οι Εκκλησίες μας, βοήθησαν να διασωθεί σε δύσκολες στιγμές ο λαός και το ολόκληρο το έθνος", πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε για ακόμη μια φορά τον κ. Κύριλλο στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η "σημερινή επίσκεψη έχει ιστορικό χαρακτήρα."Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας πριν αναχωρήσει υπέγραψε στο βιβλίο σημαντικών προσώπων την ημερομηνία (1-06-2013) όπου πριν από σαράντα χρόνια χειροτονήθηκε κληρικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: