22 Ιουνίου, 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ.

Στο Μεγανήσι το μικρό νησί του Ιονίου βρέθηκε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος επισκέπτεται το μικρό αυτό νησί που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την Λευκάδα.  Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο κλήρος και ο πιστός λαός του νησιού στον Ι. Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, όπου και τελέστηκε επίσημη δοξολογία.

"Καλωσορίσατε στο μικρό νησί με την μεγάλη καρδιά" είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ζαβιτσάνος.  "Ο γαλήνιος χαρακτήρας, η νηφάλια σκέψη και η κοινωνική ευαισθησία που σας χαρακτηρίζουν, μας δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας και της αισιοδοξίας", σημείωσε.  "Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κάθε κρίση" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος και ευχαρίστησε τον πιστό λαό και τις τοπικές αρχές για την αγάπη που δείχνουν στην Εκκλησία.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέθεσε γεύμα στον Αρχιεπίσκοπο στην ταβέρνα "Μηνάς" στη Νικιάνα. Στο γεύμα συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, αντιδήμαρχοι και επικεφαλής παρατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: