04 Μαΐου, 2013

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΟΡΑΤΗ ΠΛΕΟΝ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α

H Aμερική προτίθεται πλέον να ενισχύσει άμεσα (και όχι μέσω της τεθλασμένης του Κατάρ μέσω Τουρκίας) με όπλα τους τρομοκράτες της Συρίας. Η κατάσταση στη Συρία βρίσκεται πλέον σε τεντωμένο σκοινί, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη τελική επέμβαση...

Ανώτατοι αξιωματούχοι της διοίκησης Obama ανακοίνωσαν χθές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προβούν στην άμεση οπλική ενίσχυση των ισλαμιστών τρομοκρατών που επιθυμούν την ανατροπή του Σύριου προέδρου Bashar al-Assad που υποκινούνται σαφώς, καθόλη τη διάρκεια της τελευταίας διετίας του χάους, από τις δυτικές δυνάμεις. Η «κόκκινη γραμμή» για τους Αμερικάνους είναι προφανώς η υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από τις δυνάμεις του στρατού (σ.σ pentapostagma.gr χωρίς να υπάρχουν βέβαια αποδείξεις)..

Ο ίδιος ο Obama σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο τόνισε ότι: «εάν υπάρξει εύρημα χρήσης χημικών όπλων τότε μιλάμε για μία αλλαγή στο «παιχνίδι» που εξελίσσεται (game changer)», αναφερόμενος προφανώς και προετοιμάζοντας ίσως στα μάτια της κοινής γνώμης την στρατιωτική επέμβαση των Η.Π.Α στη Συρία. Ο Obama τόνισε ότι : «από το προηγούμενο έτος είχα ζητήσει από το Πεντάγωνο, από τον στρατό μας, και τους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών να (με) προετοιμάσουν (για) τις πιθανές επιλογές που διαθέτουμε»..

Ο Barack Obama – αυτός ο μεγάλος φιλειρηνιστής και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης (2009)!! – συνεχίζει τις πρακτικές του Bush: το νέο «όπλο μαζικής καταστροφής» είναι πλέον τα χημικά όπλα, τα οποία πολύ σύντομα θα χρησιμοποιηθούν όχι στην πράξη κατά αθώων θυμάτων αλλά ως άλλοθι για την τελική αποσταθεροποίηση της Συρίας.. Ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν πλέον τις άμεσες προθέσεις των Η.Π.Α: «πλέον εντείνουμε τις ενέργειές μας και αυξάνουμε τις προσπάθειές μας.. Κατευθυνθήκαμε προς την ενίσχυση (των τρομοκρατών) που έχει ξεκάθαρους πλέον στρατιωτικούς στόχους».

Απομένει να δούμε την αντίδραση της Ρωσίας: ήδη οι Η.Π.Α κινούνται προς την εξασθένιση των ρωσικών αντιρρήσεων καθώς αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι προτίθενται να πείσουν τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin να αποσύρει την υποστήριξή του προς τον Πρόεδρο Assad, αν και αυτό συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες με τα έως τώρα δεδομένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: