12 Μαΐου, 2013

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

Από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στην κρατική τηλεόραση βγήκαν ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Μία από τις πιο ιλαροτραγικές είναι ότι ο στενός φίλος του κ. Σημίτη και βασικός υπεύθυνος για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας απέδωσε την αδυναμία του κράτους στην πάταξη της φοροδιαφυγής στον μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολουμένων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη χώρα μας! Ίσως αν μπουν λουκέτα και στις εναπομείνασες επιχειρήσεις, να βοηθηθεί ο κ. Στουρνάρας στο έργο του. Δεν θα υπάρχει κανείς εν λειτουργία, άρα δεν θα μπορεί να φοροδιαφεύγει.

 Επίσης, παρά τις μεταχρονολογημένες διαψεύσεις του, ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξή του έδειξε να τοποθετεί χρονικά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στις ελληνικές καλένδες. Δηλαδή, ποτέ. Φυσικά, από τις χρονικές «μεταθέσεις» του υπουργού Οικονομικών δεν εξαιρέθηκε η μείωση της ανεργίας. Από το 2014 και έπειτα υπολογίζει ο κ. Στουρνάρας τη μείωση της ανεργίας -χωρίς να εξηγεί στους χρεοκοπημένους και ανήμπορους πολίτες αν μέχρι τότε θα έχει σταματήσει να αυξάνεται η ανεργία ή αν το κράτος θα έχει περιορίσει τις παράλογες απαιτήσεις του από τους μη έχοντες.

Όπως έγραψε η «δημοκρατία», είναι η πρώτη φορά που κ. Στουρνάρας «παραδέχεται επισήμως την υστέρηση των εσόδων, σε αντίθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που επιμένει ότι ο Προϋπολογισμός βρίσκεται εντός στόχων και προσπαθεί με διάφορα “τεχνάσματα” να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα. Βέβαια το ερώτημα είναι πού ακριβώς βρίσκεται το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς τώρα και ο υπουργός παραδέχεται ανοιχτά ότι ο Προϋπολογισμός δεν πάει σύμφωνα με τους στόχους».

Στη ζοφερή εικόνα πρέπει να συμπεριληφθεί και η ουσιαστική προαναγγελία μειώσεων στις συντάξεις του ΟΑΕΕ, όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας (πρωτοσέλιδο 7/5/2013). Κατά τα λοιπά, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σταϊκούρας υπάρχει «πρωτογενές πλεόνασμα» και όλα βαίνουν κατ' ευχήν. Η διάψευση των προσδοκιών εξασφαλίζει τη συνέχιση του εφιάλτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: