23 Μαΐου, 2013

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοκληρώθηκε χθες η επταήμερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της αναγορεύσεως του Μακαριωτάτου εις Επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Ο Μακαριώτατος, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και την συνοδεία του, επισκέφθηκαν χθες το πρωί το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και θαύμασαν μερικά από τα εκθέματα του Μουσείου. Συγκεκριμένα έγιναν δεκτοί από την ερευνήτρια του Μουσείου Ms. Brandie Ratliff η οποία ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα εκθέματα των αιθουσών Βυζαντινής Τέχνης που αποτελούν προϊόν δωρεάς του ζεύγους Μαίρης και Μιχαήλ Τζαχάρη.

Την ξενάγηση συνέχισε η κ. Kiki Karglou στις μεγάλες αίθουσες Ελληνορωμαϊκής Τέχνης Μιχαήλ και Μαίρης Τζαχάρη, οι οποίες καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση του πρώτου ορόφου του Μουσείου, και αποτελούν καύχημα για το διάσημο αυτό κέντρο τέχνης, αλλά και για τον Ελληνισμό.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος συνόδευσε τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του στο αεροδρόμιο Κέννεντυ της Νέας Υόρκης από όπου αναχώρησαν για την Αθήνα μέσω Ζυρίχης. Ο Μακαριώτατος αναμένεται σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: