31 Μαΐου, 2013

Ο ΕΣΑΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 


Στο πλευρό του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συντάσσεται ο ΕΣΑΚΕ, στηρίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού έργου σε ευπαθείς ομάδες. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Χαλβατζάκη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου υπεγράφη το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.   

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΕΣΑΚΕ είχαν την τιμή να γίνουν δεκτά από τον ίδιο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’. H Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, που απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Χαλβατζάκη, τον γενικό γραμματέα κ. Γεώργιο Μαμαλάκη και τον Ταμία κ. Ανδρέα Μολφέτα επισκέφθηκαν το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο και παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Φιλανθρωπικής Εταιρίας "Αποστολή" κ. Κωστή Δήμτσα τον ενημέρωσαν για τις κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού έργου.   

Θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο σημαντικό έργο της Αρχιεπισκοπής" τόνισε ο κ. Χαλβατζάκης και πρόσθεσε "αποφασίσαμε όλες οι ομάδες να βοηθήσουμε το έργο της Εκκλησίας, για να στηριχτούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα". Ο Γενικός Διευθυντής της φιλανθρωπικής εταιρίας "Αποστολή" επισήμανε "η Εκκλησία και ο αθλητισμός στέλνουν σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης.

Η αποστολή μας είναι να σταθούμε δίπλα στον άνθρωπο που υποφέρει. Το ελληνικό μπάσκετ θα στηρίξει την προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής, για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει πει "δεν πρέπει να μείνει κανείς χωρίς φάρμακο, γιατρό και φαγητό" και σήμερα έχουμε έναν σύμμαχο που στέλνει μήνυμα στη νέα γενιά, για να προχωρήσουμε μαζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: