01 Μαΐου, 2013

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ (Ο΄ ΜΕΡΟΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)


Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στη Ρέμλη (Ο΄ ΜΕΡΟΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ).

Η Ρέμλη, είναι η πατρίδα του Αγίου Ιωσήφ του κηδευτού του Κυρίου μας. Ρέμλη είναι η εβραϊκή ονομασία τής πόλεως Αριμαθαία, από την οποία και ο Άγιος Ιωσήφ, πήρε την επωνυμία "Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας". Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται μέσα στην πόλη περιτριγυρίζεται από δρόμους, μαγαζιά και καταστήματα.

Η Μονή έχει ένα μικρό εσωτερικό προαύλιο, στο οποίο βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου, όπου έχει  εικόνες με ζωηρά χρώματα, εντυπωσιακές αγιογραφίες και ένα εξαιρετικό τέμπλο, ενώ πολύ χαρακτηριστική είναι μια εικόνα με την Παναγία, τις Μυροφόρες και τους κηδευτές του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Επίσης, μέσα στο ναό υπάρχει ένα μαρμάρινο προσκυνητάρι με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και κάτω από αυτό βρίσκεται ένα κομμάτι από μια μαρμάρινη κολόνα, το οποίο συνδέεται με το παρακάτω θαύμα του Αγίου. Κάποτε μια ευλαβής γυναίκα είχε κάνει ένα τάμα στον Άγιο Γεώργιο. Είχε υποσχεθεί να στείλει μια κολόνα, η οποία θα χρησιμοποιείτο για την ανέγερση του ομώνυμου ναού του Αγίου στη Ρέμλη.

Ο μόνος τρόπος για να στείλει την κολόνα ήταν με το πλοίο - το μοναδικό μέσο συγκοινωνίας της εποχής εκείνης για τους Αγίους Τόπους - που μετέφερε τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους. Ο πλοίαρχος, όμως, αρνήθηκε στη γυναίκα να μεταφέρει την κολόνα με το πλοίο και την άφησε  πίσω στην ακτή. Επόμενο ήταν η γυναίκα να δυσαρεστηθεί και να λυπηθεί, βλέποντας ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το τάμα της.

Τότε, απογοητευμένη, προσεύχεται θερμά και με πίστη στον Άγιο Γεώργιο και ζητάει τη βοήθειά του. Ο Άγιος Γεώργιος απάντησε στην ευλαβή γυναίκα με το εξής θαύμα. Μόλις ο πλοίαρχος και οι υπόλοιποι προσκυνητές, που ταξίδευαν με το πλοίο, έφτασαν στον προορισμό τους, βρήκαν την κολόνα που εκείνη η γυναίκα είχε τάξει στον Άγιο. Όλοι τότε κατάλαβαν την παρέμβαση και το θαύμα του Αγίου και η κολόνα μεταφέρθηκε στο ναό για να χρησιμοποιηθεί στην ανέγερσή του.

Σήμερα στον ίδιο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Ρέμλη φυλάσσεται ένα κομμάτι από αυτή την κολόνα και είναι τοποθετημένο στο προσκυνητάρι με την εικόνα του Αγίου.

Η πρωτεύουσα  - Τελ Αβίβ

Η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η πόλη αυτή είναι μια σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πόλη. Εντυπωσιάζει με τα υπερσύγχρονα κτίριά της, τα πρωτότυπα αρχιτεκτονικά τους σχέδια, τα μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία της και τους πολυσύχναστους δρόμους της.. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι αυτοκίνητα και την χαρακτηρίζει μια υπέρμετρη κινητικότητα και δραστηριότητα.

Ο ζωολογικός κήπος - Τελ Αβίβ

Εκεί θα επισκεφτείτε τον περίφημο  και ξακουστό ζωολογικό κήπο της πόλης. Η φήμη του είναι παγκοσμίως γνωστή  και θεωρείται ο μεγαλύτερος του κόσμου. Η έκτασή του είναι τεράστια, με πολλούς χώρους και χωρισμένη σε θεματικά τμήματα. Στον χώρο αυτό φιλοξενούνται πολλά είδη ζώων, μεταξύ των οποίων και πολλά σπάνια, τα οποία φυλάσσονται και προστατεύονται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Εκεί θα συναντήσετε διάφορα ζώα ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον.

Οι χώροι στους οποίους φυλάσσονται όλα τα ζώα είναι αρκετά μεγάλοι, ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του κάθε ζώου. Σε όλους αυτούς τους χώρους υπήρχε ειδική περίφραξη κατάλληλη για την ασφάλεια των επισκεπτών. Τα ζώα πολυάριθμα και πολλά από τα οποία τα αντικρίζαμε και τα μαθαίναμε για πρώτη φορά. Σε κάθε χώρο υπήρχαν ειδικές πινακίδες και επιγραφές που μας έδιναν πληροφορίες σχετικά με το ζώο που βλέπαμε.

Θα δείτε όμορφα καγκουρό, στρουθοκάμηλους, καμήλες, ψηλές και επιβλητικές καμηλοπαρδάλεις, πρόβατα, κατσίκες, κότες και όμορφα μικρά αλογάκια, τα λεγόμενα πόνυ. Θα θαυμάσετε τους ωραίους και ξεχωριστούς χρωματισμούς από διάφορα είδη παπαγάλων, είδαμε χελώνες που δε συναντούμε συχνά, καθώς το μέγεθός του ήταν τεράστιο και όχι σαν τις συνηθισμένες που ξέρουμε.

Σε πολλούς χώρους υπάρχουν μαϊμούδες  και διάφορα είδη πιθήκων, οι οποίοι σκαρφάλωναν στα κλαδιά που βρίσκονταν στο χώρο τους με ιδιαίτερη ευκινησία. Σε μια αρκετά μεγάλη έκταση υπάρχει  μια μεγάλη οικογένεια από γορίλλες. Ο χώρος αυτός ιδιαίτερα προστατευμένος και με ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους επισκέπτες. Έχει από τη μία πλευρά ψηλά τείχη και από την μεριά των επισκεπτών υπάρχουν μεγάλα και χοντρά τζάμια.

Οι γορίλλες ήταν  μεγαλόσωμοι και φαίνονταν να απολαμβάνουν την ηρεμία του τόπου τους. Ξεχωριστή ομορφιά προσδίδουν στο χώρο του ζωολογικού κήπου οι λίμνες με τα όμορφα νούφαρα και τα διάφορα φυτά περιμετρικά και μέσα σ΄ αυτές φιλοξενούνται εντυπωσιακοί κύκνοι και πάπιες με τα μικρά τους. Κατά τόπους συναντάτε διάφορα πτηνά, κουκουβάγιες, πολύχρωμα παγώνια με ξεχωριστούς χρωματισμούς και σχέδια στα φτερά τους.

Εντύπωση προκαλεί σε όλους ο γυπαετός με τη μεγάλη δύναμή του και το άνοιγμα των φτερών του που μπορεί να φτάσει αρκετά μέτρα. Επίσης, υπάρχουν και άγρια ζώα όπως τίγρεις, ύαινες και σε ένα μεγάλο και ειδικά φυλασσόμενο χώρο φιλοξενούνταν τεράστιοι ελέφαντες.  Θα συναντήσετε διάφορα είδη ερπετών μεταξύ των οποίων σαύρες, φίδια- άλλα μικρά άλλα μεγάλα- και κροκόδειλους. Σ΄ ένα μικρό ενυδρείο θα θαυμάσετε πολύχρωμα ψάρια πάνω στα οποία έπεφτε το φως του ηλίου και τα έκανε πολύ λαμπερά.

Επίσης θα δείτε εκεί και λιοντάρια,  απαγορεύεται  όμως ρητώς να κυκλοφορεί κανείς εκεί πεζός και τα παράθυρα των οχημάτων που υπήρχαν στο χώρο πρέπει να είναι κλειστά. Εκεί τα λιοντάρια με τη χαρακτηριστική χαίτη τους στέκονται ήρεμα κάτω από τα δέντρα απολαμβάνοντας τη σκιά τους. Στο χώρο υπάρχουν και λέαινες, οι οποίες φαίνονταν να ενοχλούνται από τη ζέστη όταν επικρατεί.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ 


Καλό υπόλοιπο Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος
και Καλή Ανάσταση σε όλους σας !





Δεν υπάρχουν σχόλια: