13 Μαΐου, 2013

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 46 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τον εντοπισμό και την σύλληψη εννέα υπόπτων -τούρκων υπηκόων- για τις φονικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί,  ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή, ο αναπληρωτής τούρκος πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογράμμισε από το Βερολίνο ότι "έχει έλθει ο καιρός, η διεθνής κοινότητα να αναλάβει δράση εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ" μετά το μπαράζ επιθέσεων στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα χθες σε μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία, ενώ στους 110 ανέρχονται οι τραυματίες. Η επίθεση σημειώθηκε σε πολυσύχναστο μέρος της πόλης Ρεϊχανλί , που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Συρία. Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν ολοσχερώς, μαγαζιά, σπίτια και αυτοκίνητα σε τρία οικοδομικά τετράγωνα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρέντς έκρινε ότι, το συριακό καθεστώς και ιδίως ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είναι "ως συνήθως οι ύποπτοι" και απέδωσε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις ατις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας.Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμάρ Γκιουλέρ απέδωσε, μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση, τις ανωτέρω επιθέσεις σε έως σήμερα άγνωστη για τις τουρκικές αρχές οργάνωση πλην, όπως ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε, ευθέως συνδεδεμένη με τη συριακή μυστική υπηρεσία 'Μουχαμπαράτ'.

Στο μεταξύ, αυξήθηκε εκ νέου ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τις "δίδυμες' επιθέσεις" και πλέον φτάνει στους 46 νεκρούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: