16 Απριλίου, 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Με νομοθετική ρύθμιση και έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου επισπεύδει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις συνεδριάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων ώστε να τεθούν εκτός Δημοσίου οι υπάλληλοι που κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

«Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό της για τη βάρβαρη επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας. Ενάντια στο συμβολισμό του Μαραθωνίου και τις αξίες που πρεσβεύει. Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό σας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος.

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα γύρω από τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Παπανικολού στην Αιγιαλεία Αχαΐας. Από τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από τον ΧΥΤΑ και έχουν αποκλείσει τους δρόμους προς αυτόν, προκειμένου να αρχίσει τις εργασίες στο σημείο ο εργολάβος. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του Ερινεού και των γύρω χωριών.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγει η ΑΔΕΔΥ για τις αποχωρήσεις από τον δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από αύριο, Τετάρτη, που προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 το μεσημέρι. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει κηρυχθεί στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τη λήξη του ωραρίου στην Αττική.

Προσωπικό κωδικό ασφαλείας θα μπορούν από σήμερα, Τρίτη και μέχρι τις 26 Απριλίου να λάβουν από τα σχολεία τους όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου και την υπαγωγή τους στις ειδικές περιπτώσεις. Αναλυτικά η διαδικασία...

Κόσμος

Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν την Τρίτη στο χωρικά ύδατα της διαφιλονικούμενης νησιωτικής συστάδας στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με το Τόκιο, τα πλοία επιτήρησης εισήλθαν στην περιοχή των 12 ναυτικών μιλίων, γύρω από τα νησιά Σενκάκου.

Ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού συνετρίβη στη Νότια Κορέα την Τρίτη  κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Σε υψηλή επαγρύπνηση έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας σε μεγάλες πόλεις της αμερικανικής επικράτειας μετά τις φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης: Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, ενώ η ανησυχία πέρασε τον Ατλαντικό και έχει οδηγήσει και το Λονδίνο σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας εν όψει του Μαραθωνίου την Κυριακή. Σε επαγρύπνηση κλήθηκαν και οι αρχές στη Γαλλία.

Διαδηλώσεις, επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στο Καράκας, μετά την επίσημη ανακήρυξη του Νικολά Μαδούρο ως νικητή των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας και παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης να ανασταλεί η ανακοίνωση μέχρι να γίνει η πλήρης επανακαταμέτρηση των ψήφων. Εκατοντάδες άτομα που κρατούσαν ξύλα και πετούσαν πέτρες συγκεντρώθηκαν σε συνοικία του Καράκας και φώναζαν συνθήματα περί νοθείας στις εκλογές. Η αστυνομία επιχειρήσει να διαλύσει τους διαδηλωτές με δακρυγόνα.

Έρευνα «πιθανώς αντιτρομοκρατική», όπως ανέφερε, ξεκίνησε το FBI για τις φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, ενώ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι -ανάμεσά τους ένα οκτάχρονο παιδί- έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και άλλοι 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέβει στους 144. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερευνάται ένα διαμέρισμα για την υπόθεση. Συνολικά τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν γύρω από τη γραμμή τερματισμού, δύο από τους οποίους εξουδετερώθηκαν.

Οικονομία

Λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη φορολογία των 18χρονων, ακόμη και στην περίπτωση που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 ευρώ από τόκους καταθέσεων ενώ είναι συνδικαιούχοι με τους γονείς τους, έχει βρει το υπουργείο Οικονομικών και ετοιμάζεται να την καταθέσει στη Βουλή με τημορφή τροπολογίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα.

Απομένει ακόμη να γίνει πολλή δουλειά στο θέμα της στήριξης των τραπεζών και της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα δήλωσε η Μέρκελ και υποστήριξε ότι οι κανόνες που θέτει η Βασιλεία ΙΙΙ πρέπει να εφαρμοστούν διεθνώς. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται να χρεοκοπούν οι τράπεζες που δεν έχουν βιώσιμο επιχειρησιακό μοντέλο και χαιρετίζοντας τις προτάσεις της Κομισιόν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι πρέπει να εγκριθούν γρήγορα.

Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις αρχές του έτους, στον απόηχο των αιματηρών εκρήξεων στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης, αλλά και της «βουτιάς» στην τιμή του χρυσού και άλλων εμπορευμάτων.

Αθλητισμός

Με πρωταγωνιστή τον Αρτούρο Βιντάλ, η Γιουβέντους πέρασε θριαμβευτικά από τη Ρώμη και νικώντας 2-0 τη Λάτσιο έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Ο Χιλιανός μέσος πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 8΄ με πέναλτι και στο 28', και πλέον η «Γιούβε» βρίσκεται 11 βαθμούς μπροστά από τη Νάπολι, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος.

Την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ μέχρις ότου τελεσιδηκήσει η υπόθεση της ΑΕΚ θα ζητήσει ο ΟΦΗ από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Αγώνας δρόμου για να προλάβει ο Σαρ το ματς της Τρίπολης...

Υπό παραίτηση τελούν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Έτσι, μια ημέρα μετά από την καταδικαστική ήττα από τον Πανθρακικό και όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ, συγκαλείται Γενική Συνέλευση για τις 14 Μαϊου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: