29 Απριλίου, 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ



Από σήμερα ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ αρχίζει η Εβδομάδα των Παθών ή όπως αποκαλείται, ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, για τα όλως ιδιαιτέρως βαρυσήμαντα και κοσμοϊστορικά γεγονότα που θα επακολουθήσουν. Στη σημερινή και πολύ σημαντική Ευαγγελική περικοπή, Αρχιερατική Προσευχή, ο Υιός του Θεού, ο Θεάνθρωπος Μεσσίας Ιησούς Χριστός, βλέποντας ότι φεύγει, σωματικά, από τον κόσμο, αναλίσκεται σε μια εκ βάθους προσευχή, για τον Εαυτό του, για τους Μαθητές Του και για όσους θα τον πιστέψουν. Κάνει έναν απολογισμό για το Μεσσιανικό Του έργο, και όλως ιδιαιτέρως αναφέρεται σε ένα σημαντικό έργο Του που όφειλε να πράξει, και το έπραξε ως Μεσσίας, στο να φανερώσει δηλαδή στους μαθητές του το αληθινό ΟΝΟΜΑ του Πατέρα Του. «Εφανέρωσά σου το όνομα τοις ανθρώποις ους δεδωκάς μοι εκ του κόσμου».Τούτο σημαίνει ότι ο κόσμος, μη εξαιρουμένου και του περιούσιου λαού του, τους Ισραηλίτες (=Εβραίους), δεν εγνώριζαν το πραγματικό Όνομα του μόνου ζώντος Θεού. Οι Εβραίοι τον ΕΝΑ Θεό τον ονομάτιζαν άλως αφηρημένα με το πενταγράμματο ΙΕΟΒΑ, ο οε υπόλοιπος κόσμος τον αγνοούσε εντελώς και πίστευε σε είδωλα Θεών (= ειδωλολάτρες).  

Ο Θεάνθρωπος Μεσσίας Ιησούς Χριστός είναι Εκείνος που αποκάλυψε το όνομα του Θεού στους μαθητές Του, και δι’ αυτών στον κόσμο, και το όνομα του ζώντος ΘΕΟΥ είναι ΠΑΤΗΡ - ΠΑΤΕΡΑΣ της ορατής και αοράτου κτήσεως. Στην επί του όρους Ομιλία Του αναφερόμενος στους μαθητές Του για το πώς ακριβώς πρέπει να προσεύχονται, τους τονίζει κατηγορηματικότητα, να μη προσεύχονται υποκριτικά, όπως γίνεται στις Συναγωγές των Εβραίων, ούτε και με ακατανόητες και δεισιδαίμονες επαναλήψεις λέξεων, όπως οι ειδωλολάτρες. Τους τονίζει να είναι λίαν προσεκτικοί και τους συνιστά ρητά και κατηγορηματικά: «ούτως ουν προσεύχεσθε υμείς. Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς αγιασθήτω το όνομα σου.... ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα εις τους αιώνας, αμήν ». Το όνομα λοιπόν του αληθινού, του ζώντος Θεού, μας συνιστά ο Χριστός, είναι ΠΑΤΗΡ. Ο Πατέρας, η μόνη αρχή και η αιτία της όλης ορατής και αοράτου κτίσεως. Δεν έχει άλλο όνομα, και όσοι δίνουν ή προσπαθούν σκοπίμως να δώσουν άλλα ονόματα του ζώντος Θεού» δεν «ορθοποδούσιν προς την αλήθειαν του ευαγγελίου» (Γαλ. 2,14). Δεν είναι της αληθείας, αλλά του ψεύδους, διό και αστοχούν «περί την αλήθειαν... και εκτρέπονται εις ματαιολογίαν » ( Β' Τιμ. 2,18 & Α' Τιμ, 1,6).


ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ



Αγαπητοί φίλοι του Ιστολογίου μας,

Το Πάσχα η μεγαλύτερη και πνευματικότερη εορτή της Χριστιανοσύνης πλησιάζει Ωστόσο ένας ολόκληρος κόσμος αυτές τις Άγιες Μέρες θα τις περάσει εφέτος ερήμην της χαράς. Η Σκύλα της αρρώστιας από την μια και η Χάρυβδη της ανέχειας από την άλλη θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα. Οι δίχως σταματημό ανατιμήσεις των βασικών αγαθών, σε συνδυασμό με το μειωμένο η και ανύπαρκτο εισόδημα, δεν θα αφήσουν εορταστικά περιθώρια για αμέτρητους συμπολίτες μας.

Το Ιστολόγιό μας αυτή την Αναστάσιμη περίοδο χτυπά επίμονα και πάλι την πόρτα των φίλων μας και θερμά τους παρακαλεί να συμπαρασταθούν στα απροστάτευτα παιδιά, στις χαροκαμένες οικογένειες και στα περήφανα γηρατειά.

Ελάτε φίλοι μας όλοι μαζί από το υστέρημά μας να ετοιμάσουμε το Πασχαλιάτικο τραπέζι των φτωχών.

Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την σπιτωμένη φτώχια.

Ελάτε όλοι να σκορπίσουμε λίγη χαρά σε μαραμένα χείλη.

Ελάτε να σκουπίσουμε δάκρυα καυτά και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε όταν ο καθένας από μας πηγαίνοντας στα Super Market για τα όποια ψώνια κάνουμε, πριν εξέλθουμε από αυτό να θυμηθούμε τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας αφήνοντας ότι μπορεί ο καθένας έστω και ένα κιλό ζάχαρη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Super Market της πρωτοβουλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την ένδειξη.


Με την ελπίδα και βεβαιότητα ότι πρόθυμα θα ανταποκριθείτε όπως τα Χριστούγεννα έτσι και σήμερα στην Πασχαλινή έκκλησή μας, σας ευχαριστούμε θερμότατα και σας ευχόμαστε ο Αναστάς Χριστός να σας χαρίζει υγεία και χαρά.

Voiotosp.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: