07 Απριλίου, 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΣΑΝ ΤΑ 517.000€ ΠΟΥ ΕΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λεπτομερή απολογισμό για τα 517.000 ευρώ που απέστειλε η Ρωσική Εκκλησία στην Εκκλησία της Ελλάδος, έδωσε πριν λίγες μέρες στη Μόσχα ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος. O Μητροπολίτης Ελασσώνος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για την Φιλανθρωπία, Σεβ. Μητροπολίτης Ορέχοβο και Ζούεβο κ. Παντελεήμων. Ο κ. Βασίλειος παρέδωσε στον Μητροπολίτη Ορέχοβο τα σχετικά έγγραφα με τις κινήσεις των χρημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για το κοινωνικό έργο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων. Ο Πρόεδρος της ΕΚΥΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξήγησε ότι από τα 517.000 ευρώ τα 50.000 δόθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από  7.000 ευρώ μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς των Ιερών Μητροπόλεων.

Επίσης ο κ. Βασίλειος τόνισε ότι η Ελλαδική Εκκλησία έχει συγκεντρώσει όλα τα σχετικά έγγραφα, με το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων. "Ο αριθμός των ανθρώπων που βοηθάει η Εκκλησία έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι", ανέφερε ο κ. Βασίλειος. Ενώ πρόσθεσε: "Η Εκκλησία συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν συσσίτια, ενώ μέσω των σούπερ μάρκετ συλλέγει προϊόντα όπου διανέμονται σε άνεργους, συνταξιούχους, πολύτεκνες οικογένειες και μετανάστες"."Η οικονομική κρίση είναι μια καλή ευκαιρία να αναγνωριστεί ο σημαντικός ρόλος της Εκκλησίας, έναντι του ελληνικού λαού ο οποίος πλήττεται από την κρίση", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ορέχοβο ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελασσώνος για την αναλυτική ενημέρωση, τονίζοντας ότι "είναι σημαντικό να γνωρίζουμε που δόθηκαν τα χρήματα από τις δωρεές του ρωσικού λαού". Επίσης ο Ρώσος Ιεράρχης αναφέρθηκε στη σημασία της διαφάνειας, σε θέματα που αφορούν οικονομικές δραστηριότητες της Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: