26 Μαρτίου, 2013

H ΚΙΝΑ «ΒΡΥΧΑΤΑΙ»: «ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ»


O Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping προειδοποίησε ότι διαφωνεί κάθετα με την εμπλοκή ξένων χωρών στα εθνικά ζητήματα, κατά την διάρκεια διάλεξής του στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να ερμηνευθεί και ως μία δήλωση ισχύος και πυγμής από τον νέο κινέζο Πρόεδρο, κατά των ιμπεριαλιστικών, επεκτατικών και αποσταθεροποιητικών κινήσεων των Η.Π.Α και του ευρύτερου σιωνιστικού άξονα, αλλά πιθανώς και του γερμανικού οικονομικού επεκτατισμού στην ευρωζώνη.

Ο Xi παρέδωσε ομιλία προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μόλις μία μέρα αφότου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin: το ταξίδι του στη Ρωσία αποτέλεσε την πρώτη επίσκεψη σε χώρα του εξωτερικού από την στιγμή ανάληψής των καθηκόντων του, κάτι που σημαίνει πολλά για την ενίσχυση της σινορωσικής συμμαχίας. Ο Πρόεδρος της Κίνας κάλεσε στην επικράτηση της διεθνούς ισότητας τονίζοντας ότι κάθε χώρα θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει το δικό της αναπτυξιακό μονοπάτι, δίχως την εμπλοκή ξένων δυνάμεων.

Ο Xi πρόσθεσε ότι οι ισχυρές Σινο-Ρωσικές σχέσεις λειτουργούν ως σημαντικός και αξιόπιστος εγγυητής της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας. Η Κίνα και η Ρωσία έχουν αποτελέσει πολύ ισχυρά αντίβαρα στην προσπάθεια των Η.Π.Α να επιτύχουν την πλήρη αποσταθεροποίηση της Συρίας, και στην απόπειρα της σιωνιστικής συμμαχίας να οικοδομήσει συναίνεση και νομιμοποίηση για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν.Σε μία ακόμη πράξη αλληλεγγύης και στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Κίνας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Dmitry Medvedev.



Δεν υπάρχουν σχόλια: