11 Μαρτίου, 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: ''ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ''


Ομιλία με θέμα «Εκκλησία Παιδαγωγούσα» έκανε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε την Αστυνομική Ακαδημία και Σχολή Εθνικής Ασφαλείας στην Αμυγδαλέζα. Ο Μακαριώτατος έφτασε στη σχολή, όπου τον υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Ο Μακαριώτατος έγινε θερμά δεκτός στο Διοικητήριο της Σχολής από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στους απόφοιτους αστυνομικούς, αναφέρθηκε στην περίεργη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης.  "Η χώρα μας", είπε, "βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως θα την ξεπεράσουμε, διότι έχουμε εμπειρία σε κρίσεις από το 1821". Αναφερόμενος σε όσους στηλιτεύουν τη δήθεν "σιωπή" της Εκκλησίας, σημείωσε: «Η διοικούσα Εκκλησία κάνει έναν μεγάλο αγώνα, χωρίς να θέλει να φαίνεται».

«Όταν περνάμε κρίσεις πρέπει να θωρακίζουμε την ψυχή μας γιατί αλλιώς θα λυγίσουμε, γι αυτό χρειαζόμαστε αρχές και αξίες οι οποίες όμως δεν αγοράζονται» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος. «Το εγώ όταν ξεφεύγει από τον προορισμό του, γίνεται πηγή κακών» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ ευχήθηκε στους νέους καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της προστασίας του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: