03 Μαρτίου, 2013

ΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό βλήματα  όλμων από το συριακό έδαφος  χτύπησαν  στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν δίπλα σε ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο αναφέρει το πρακτορείο maannews.net . "Αρκετά βλήματα όλμων χτύπησαν στο νότιο τμήμα των υψωμάτων του Γκολάν , πιθανότατα λόγω των μαχών στο εσωτερικό της Συρίας," δήλωσε η ισραηλινή εκπρόσωπος  του υπουργείου Άμυνας.

"Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές που  προκλήθηκαν λόγω του  περιστατικού» ανέφεραν  οι δυνάμεις του ΟΗΕ. Αδέσποτα πυρά μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ Άσαντ και των ισλαμιστών ανταρτών έχουν χτυπήσει  τα υψώματα του Γκολάν αρκετές φορές κατά το τελευταίο έτος αναφέρει η ισραηλινή διοίκηση. Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, τον Φεβρουάριο, τραυματίζοντας ένα άτομο που προσπάθησε να εισέλθει στα σύνορα τραυματίζοντας τον .

Τον Νοέμβριο, ισραηλινά στρατεύματα έριξαν προειδοποιητικές βολές πυροβολικού προς την πλευρά του συριακού εδάφους σε απάντηση   σειράς περιστατικών κατά τα οποία βλήματα και  σφαίρες χτύπησαν ισραηλινές στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις στα Υψώματα του Γκολάν. Ο ΟΗΕ έχει εγκαταστήσει ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή για  τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός από το 1970.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: