16 Μαρτίου, 2013

ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Εχοντας υπ’ όψιν τη συγκυρία και τις τρέχουσες εξελίξεις, καλό είναι να γίνει μνεία στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο σε έκθεσή του συγκρίνει την ελληνική και την ιρλανδική περίπτωση. Εκεί αποκαλύπτεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δημοσιονομικής προσαρμογής» προβλέπει τριπλάσια σε μέγεθος ένταση μέτρων, με τον μέσο ετήσιο όρο δημοσιονομικής σύσφιξης να φτάνει το 5,2% του ΑΕΠ, έναντι 1,7% της Ιρλανδίας. Το σχετικά μετριοπαθές πρόγραμμα της Ιρλανδίας κατόρθωσε να «επανεκκινήσει» την οικονομία της χώρας, ενώ η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η πατρίδα μας προκάλεσε κατάρρευση των δεικτών, τους οποίους υποτίθεται ότι σκόπευε να βελτιώσει.

Στην αντίπερα όχθη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου βρίσκονται οι συνήθεις ύποπτοι· οι υπάλληλοι της τρόικας, που με θράσος χιλίων πιθήκων μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και διανέμουν τελεσίγραφα για την παράταση του εγκληματικού χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και για την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ενώ η ελληνική κοινωνία αγκομαχά αβοήθητη στην επέλαση της φτώχειας και της ανεργίας, πρόσωπα τα οποία δεν είναι άξια ούτε για να χειριστούν με επάρκεια ένα φωτοτυπικό μηχάνημα αξιώνουν τη συνέχιση της άγριας φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας και την απόλυση χιλιάδων με το στίγμα του «επιόρκου» - και μάλιστα δίχως να έχουν «κλείσει» οι υποθέσεις τους στα δικαστήρια, όπως θα επιβαλλόταν σε κάθε ευνομούμενο κράτος.

Είναι προφανές ότι η όρεξη των προσώπων που πρακτορεύουν το χάος και την εξαθλίωση ανοίγει όσο διαπιστώνουν τις αμήχανες και όχι ιδιαίτερα στιβαρές προσπάθειες αντιμετώπισής τους. Το έργο αυτό έχει παιχτεί πολλάκις την παρελθούσα τριετία και το κοινό έχει κουραστεί με την παρακολούθησή του. Το πατριωτικό καθήκον της κυβέρνησης είναι να θέσει ένα τέρμα στην παραφροσύνη εκείνων που βρίσκουν μέσω των Μνημονίων τρόπο για να εκδικηθούν τους Ελληνες για την Ιστορία τους και την αξιοζήλευτη γεωπολιτική θέση της χώρας. Το χαράτσι της ΔΕΗ πρέπει να καταργηθεί τώρα και οι απολύσεις των επιόρκων να γίνονται άμεσα, αφότου πρώτα έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Δικαιοσύνη. Απλά πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: