02 Μαρτίου, 2013

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Η είδηση ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταματήσει να παρέχει το επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες (εκτός από όσες θα γεννούν στο σπίτι!) προκάλεσε αναταραχή στους Ελληνες. Χθες, όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Σαλμάς διευκρίνισε σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι αυτό δεν ισχύει. Συγκεκριμένα είπε: «Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει όλη τη δαπάνη του τοκετού και έχει κάνει συμβάσεις με όλα τα θεραπευτήρια. Υπήρχε το επίδομα, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να το παίρνει διπλά ο ασφαλισμένος, αφού η δαπάνη καλύπτεται. Δεν γίνεται τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν δύο φορές».

Τα παραπάνω μπορεί να είναι ορθά, αλλά το ζήτημα της υπογεννητικότητας και της σταδιακής γήρανσης του πληθυσμού δεν λύνεται με τη διάσωση μιας κοινωνικής παροχής, εκείνης του επιδόματος τοκετού. Στην πραγματικότητα, το μεταπολιτευτικό ελληνικό κράτος ουδέποτε πήρε στα σοβαρά την επιβίωση του έθνους μας. Αυτό αποδεικνύουν και οι αριθμοί και τα πολιτισμικά πρότυπα που προωθεί η κυρίαρχη ιδεολογία. Επιπρόσθετα προβλήματα σ' αυτόν τον τομέα προκαλούν η ολέθρια απόφαση της «συμμόρφωσης» με τις ντιρεκτίβες των «δάνειων δυνάμεων» καθώς και η φορολογική επίθεση στους γονείς, οι οποίοι θα πάψουν να... απολαμβάνουν τις όποιες φοροαπαλλαγές ίσχυαν για τα παιδιά τους. 

Η ύπαρξη ενός έθνους δεν είναι δυνατόν να τεθεί ως ζήτημα προς διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους κρατών ή τραπεζών ή ευρύτερων «συμμαχιών» τις οποίες συνάπτει μια χώρα. Για να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση πρέπει να δοθούν κίνητρα, όχι αντικίνητρα, στα νέα ζευγάρια ώστε να φέρουν στον κόσμο εκείνους που θα συνεχίσουν τη σκυταλοδρομία του Γένους μας. Οι διαχειριστές των κοινών, επίσης, εκτός από τη διαμόρφωση ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος, οφείλουν να ασχοληθούν στα σοβαρά και με την παντί τρόπω ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Το μήνυμα της αξίας της οικογένειας πρέπει να περνάει στους νέους με όλα τα διαθέσιμα κρατικά επικοινωνιακά μέσα. Η Παιδεία, οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα ΜΜΕ μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα σ' αυτόν τον σκοπό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: