15 Φεβρουαρίου, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ


Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επισκέφτηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Άρχιεπίσκοπος έφτασε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, τον Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον Αρχιμανδρίτη π. Ιουστίνο Μπαρδάκα, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος ζήτησε από τον Μακαριώτατος την ευλογία του για τις επικείμενες εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά μιλώντας στον 89,5 τόνισε "με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά μας Μητρόπολη και ζητήσαμε την ευλογία του και τις ευχές του για τις εόρτιες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν αρχίσει και αφορούν αφενός μεν τις μορφές των Αγίων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου αφετέρου δε την τοπική μας νεομάρτυρα Αγία Κυράννα.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις αυτές για μεν τους αγίους ξεκίνησαν ανήμερα της μνήμης της Κοιμήσεως του Αγίου Κυρίλλου, με ιερά αγρυπνία στην ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου. Οι εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Κυράννης θα ξεκινήσουν Κυριακή 24 του μηνός Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 28. Αρχίζουν με Αρχιερατικό Συλλείτουργο συνεχίζουν με καθημερινές λειτουργικές εκδηλώσεις. Κορυφώνονται με αγρυπνία 27 προς 28 του μηνός, ενώ στις 28 θα λειτουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στην Θεολογική Αγιολογική ημερίδα, η οποία είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται στην Μητροπολή μας".

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στον 89,5 ευχήθηκε στον Μακαριώτατο για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ανάληψη των αριχεπισκοπικών του καθηκόντων λέγοντας "ιδιαιτέρως χαιρόμαστε διότι στο ξεκίνημα της καινούργιας περιόδου, μετά τη συμπλήρωση πέντε ετών διακονίας ο Μακαριωτατος επευλόγησε τις εκδηλώσεις αυτές και η παρουσία του αποδεικνύει την αγάπη του προς το λαό της επαρχίας προς τα ιερά πρόσωπα των αγίων και ως προς τα ιερά θεολογικά γράμματα, τα οποία πάντοτε τιμά με τη συμμετοχή του δια εμπνευσμένων μηνυμάτων.

Επίσης, είναι σημαντικό ότι ο Μακαριώτατος προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσφέρει, τις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, ό,τι καλύτερο για την Εκκλησία και το λαό μας με την ουσιαστική και θετική του συμβολή η οποία είναι μεγάλη προς όλες τις κατευθύνσεις.  Του ευχόμαστε λοιπόν να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίζει το έργο του και η χάρις των αγίων που τιμώνται στην επαρχία μας να συνοδεύουν την ιεραποστολική και ποιμαντική του πορεία".

Η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου διοργανώνεται από την Μητρόπολη Λαγκαδά και τη Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», με θέμα «Το Μαρτύριον της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης και η Αγία Νεομάρτυς Ακυλίνα-Αγγελίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: