05 Φεβρουαρίου, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΣ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε πριν από λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45' λεπτά, και πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε: "Είχαμε όπως πάντα μια πολύ εγκάρδια και ειλικρινή συζήτηση για θέματα που αφορούν γενικότερα την Εκκλησία, διότι μην ξεχνάτε ότι το ΥΠΕΞ έχει σχέση με την Εκκλησία για θέματα τόσο στον ελλαδικό όσο και στον εξωτερικό χώρο."

"Ενημέρωσα τον Μακαριώτατο για τα πρόσφατα ταξίδια μου σε άλλε Εκκλησίες, καθώς και για το ταξίδι μου που θα πραγματοποιήσω στην Βηρυττό την μεθεπόμενη εβδομάδα για την ενθρόνιση του Πατριάρχη Αντιοχείας", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τα ταξίδια του Υπουργού Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο για όλους μας όταν ο Υπουργός επισκέπτεται και άλλες Εκκλησίες.

"Μιλήσαμε για θέματα υπηρεσιακά και θέματα που αφορούν την Εκκλησία στη διασπορά και όπως ανέφερε και ο κ. Υπουργός κάθε συνάντηση έχει ιδιαίτερη αξία", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: