17 Ιανουαρίου, 2013

EΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ’ ΤΟ 2013

Έτος Μνήμης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ ανακηρύσσεται το 2013, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου Εθνάρχη και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, με βάση την απόφαση η μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ θα τιμηθεί με εορτασμούς, εκδηλώσεις τιμής, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

Στόχοι του Έτους Μνήμης, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του σήμερα, είναι η προβολή της ζωής και του έργου που επιτέλεσε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ο Εθνάρχης Μακάριος, η διάδοση των πολιτικών του αρχών για την προάσπιση των οικουμενικών αξιών και πανανθρώπινων ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Επίσης, η καθιέρωση του Εθνάρχη Μακαρίου στη συνείδηση των Κυπρίων, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, ως μία από τις πλέον εξέχουσες εθνικές αλλά και παγκόσμιες ιστορικές φυσιογνωμίες, η οποία τιμά την Κύπρο, τον ελληνισμό γενικότερα, αλλά και την παγκόσμια πολιτική ιστορία.

Ως συντονιστής προγραμματισμού του Έτους Μνήμης του Εθνάρχη Μακαρίου ορίζεται ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος θα συντονίσει την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός τους έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: