06 Ιανουαρίου, 2013

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με λαμπρότητα γιόρτασαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε ο καθιερωμένος Καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι, ο οποίος ακολούθησε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε νωρίτερα στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αψηφώντας το δριμύ ψύχος, και βούτηξαν στο λιμάνι του Πειραιά για να πιάσουν και να ευλογηθούν από τον Σταυρό που έριξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Προηγουμένως ο Πρωθυπουργός απελευθέρωσε ένα λευκό περιστέρι το οποίο, κατά την εκκλησιαστική παράδοση, συμβολίζει την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο αυτή την μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης.

«Θέλω να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. «Η δύναμη του ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα, η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα ήταν πάντα τα εφόδια που μας δώσανε προκοπή και ευημερία και θα μας σώσουν και πάλι» επισήμανε.

«Η ευχή, η δύναμη που μας έδωσε ο αγιασμός των υδάτων και πήραμε από την τελετή των Φώτων σήμερα μας γεμίζουν με αισιοδοξία και δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: