24 Ιανουαρίου, 2013

«ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Με σκαλωσιές, μηχανήματα και οικοδομικά υλικά έχει γεμίσει ο προαύλιος χώρος του Συνοδικού Μεγάρου στη μονή Πετράκη. Οι εργασίες για την ανακατασκευή του ισογείου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής δρομολογείται η κατασκευή του Συνοδικού Πολιτιστικού Κέντρου στους χώρους που άλλοτε καταλάμβαναν τα τυπογραφεία της Αποστολικής Διακονίας τα οποία μετακόμισαν στο Κρυονέρι το 2007. Έκτοτε ο χώρος παρέμεινε κενός αναμένοντας την εξεύρεση χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό του.

Οι εργασίες για τη στατική ενίσχυση και την τελική διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο πριν το πολιτιστικό κέντρο ανοίξει τις πόρτες του. Στον ισόγειο χώρο του Συνοδικού Μεγάρου εκτός από το πολιτιστικό κέντρο αναμένεται να διαμορφωθούν χώροι βιβλιοθήκης, ιστορικού αρχείου, Τύπου και δικαστηρίου.

Με την ανακατασκευή του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου και τη μεταφορά της βιβλιοθήκης και των αιθουσών του δικαστηρίου εκεί, σε συνδυασμό με την αποχώρηση των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού και τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο δίνεται λύση στη χρόνια και οξεία κτιριακή συμφόρηση των συνοδικών υπηρεσιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: