08 Ιανουαρίου, 2013

ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΜΑΪΜΟΥ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ


Την επιστροφή των χρημάτων που δαπανήθηκαν από το Δημόσιο για συντάξεις-μαϊμού θα διεκδικήσει δικαστικά το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο κ. Κοκκόρης επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) της Πύλης Αξιού, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τόνισε σε δηλώσεις του ότι το υπουργείο Εργασίας θα ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να επιστραφούν τα χρήματα που αδικαιολόγητα εισέπρατταν μη δικαιούχοι από συντάξεις, αλλά και την απονομή ευθυνών σε όσους συμμετείχαν σε τέτοια κυκλώματα.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την επιστροφή στα δημόσια ταμεία μεγάλων ποσών, τα οποία εισέπρατταν παράνομα επιτήδειοι, αλλά και για την ποινική δίωξη όσων τους διευκόλυναν. Ο κ. Κοκκόρης σημείωσε ακόμα ότι οι επιτροπές πιστοποίησης έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και πρόσθεσε ότι “στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των επιτροπών, ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα περιπτώσεις που σχετίζονται με συντάξεις και φάρμακα”.

Υπογράμμισε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση πρόγραμμα απασχόλησης 62.000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 χρόνων σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα.“Κινούμαστε με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας και παράλληλα την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας”, παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: