23 Ιανουαρίου, 2013

«ΑΓΡΙΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΑ

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα των απαιτήσεων της τρόικας να μπει, πωλητήριο ακόμη και στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων! Η απαίτηση αυτή προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα εκδηλώνει πιεστικά το «ενδιαφέρον» της για την εκποίηση ειδικά των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, πολλά από τα οποία ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Την ίδια ώρα η αποκάλυψη του θέματος προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο είναι αυτός υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πουληθεί περιουσία που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις και πολύ περισσότερο ιστορικά κτίρια όπως αυτό της ΛΑΕΔ ή του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), το οποίο εξυπηρετεί και χιλιάδες ασφαλισμένους.

Επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει διαμηνύσει προς την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι το σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν απαράδεκτο, καθώς δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει πριν αρμοδίως, έτσι ώστε να δοθούν εκ των προτέρων απαντήσεις για κάτι που δεν μπορεί ούτε ως σκέψη να γίνει.

Τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους στο κέντρο της Αθήνας οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο πολλά αλλά και σημαντικότατης αξίας. Μεταξύ αυτών είναι και το Σαρόγλειο, όπου στεγάζεται η ΛΑΕΔ, ενώ ενδεικτικά όσοι έχουν εικόνα των ακινήτων αναφέρουν το κτίριο της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού στη Πλάκα, το Ναυτικό Νοσοκομείο και άλλα.

Ολη αυτή η συζήτηση έχει αρχίσει να προκαλεί πλέον σκέψεις ακόμη και για κτίρια και εγκαταστάσεις που ακόμη και η σκέψη πώλησής τους έμοιαζε αδιανόητη μόλις πριν από λίγους μήνες. Στο Π.Ν. δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, την ιστορική σχολή που βρίσκεται σε σημείο πραγματικό «φιλέτο» στον Πειραιά, και την οποία «καλόβλεπαν» επιχειρηματίες του τουρισμού, για να τη μετατρέψουν σε… ξενοδοχείο! Εχει ακουστεί αυτή η πρόταση! Και βέβαια, από τη στιγμή που έχει αρχίσει η συζήτηση για Σαρόγλειο και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μπει πωλητήριο και στα θέρετρα των αξιωματικών εντός Αττικής, με πρώτο στη λίστα αυτό του Αγίου Ανδρέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: