16 Ιανουαρίου, 2013

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στη ζωή και στο έργο του Αγίου Αντωνίου αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων όπου χοροστάτησε στον εσπερινό.Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό στις 18:30 συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και τον Διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ενώ τον υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Καλογήρου, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και πιστοί της περιοχής.

Ο Μακαριώτατος μίλησε, επίσης, για την αξία και τη σημασία του μοναχισμού τονίζοντας πως σημασία έχει ο τρόπος που ζει ο καθένας είτε είναι μοναχός είτε ζει κοσμικά με την οικογένεια του. "Να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας" τόνισε ο αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε "σήμερα που βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, όλοι σαν μια οικογένεια, ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση". Υπογράμμισε, άλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος πως είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελείται στην Αρχιεπισκοπή με τα συσσίτια και καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σαν να είναι δικοί μας άνθρωποι, μέλη της οικογένειάς μας.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Καλογήρου αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής και απευθυνόμενος στον Μακαριώτατο τόνισε "με τις ενέργειές σας ανοίξατε την αγκαλιά της Εκκλησίας και δώσατε το μήνυμα της αισιοδοξίας, ότι όσο δεν κλείνεται ο άνθρωπος στον εαυτόν του, αλλά βλέπει τι γίνεται γύρω του, ο δρόμος προς το αδιέξοδο μικραίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: