20 Ιανουαρίου, 2013

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ


ΤΟ  ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

Κάποτε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε πει σε συνεργάτες του. Βρε παιδί μου αλλιώς τα λέω και αλλιώς τα μεταφέρουν στον κόσμο κάποια καλά παιδιά της δημοσιογραφίας. Αυτό διαπιστώνω και σήμερα, διαβάζοντας στην Εφημερίδα «Παραπολιτικά» 19 Ιανουαρίου 2013 σελ. 25 για κάποιο δήθεν ησυχαστήριο - τρούλο με πισίνα «που ανήκει» κατά το ρεπορτάζ της Εφημερίδας στον Αρχιεπίσκοπο, το μόνο που δεν μας γράφει είναι αν το νερό στην πισίνα είναι από την θάλασσα του Κορινθιακού ή είναι απλό.

Τέτοια σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τον κ. Ιερώνυμο, τα είχαμε ακούσει και από παλιά από κάποιο δημοσιογράφο νυκτερινών εκπομπών το 2005, που δυστυχώς έπεσαν στο κενό όπως και ο ίδιος. Την απάντηση βέβαια την έδωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αλλά εμείς διερωτώμεθα πως ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας κ. Γεώργιος Νικολάου εμπέρδεψε τον ανιψιό του Αρχιεπισκόπου με τον ίδιο. Αυτά είναι τραγικά λάθη τα οποία οδηγούν κάθε δημοσιογράφο σε ολισθηρό κατήφορο.

Ο κ. Νικολάου θα έπρεπε πριν από το αποτυχημένο ρεπορτάζ του, να ερωτήσει πρώτα τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο ή τους οικείους του στα Οινόφυτα αν ήταν σωστός και μετά ας προέβαινε σε οποιοδήποτε ρεπορτάζ, διότι σήμερα το ρεπορτάζ του φαίνεται στημένη σκευωρία κατά του προσώπου του Αρχιεπισκόπου, διότι δεν είναι δυνατόν το σπίτι κάποιου ανιψιού, όσο πολυτελέστατο και εάν είναι να το παρουσιάζεις ως εξοχική κατοικία του Αρχιεπισκόπου.

Όσοι γνωρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο ξέρουν ότι ούτε εργοστάσιο με κοτόπουλα έχει, ούτε βίλες, ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε οικόπεδα αλλά ούτε και έχει συνδράμει τους συγγενείς του από τότε που ήταν Μητροπολίτης Θηβών.

Ο Αρχιεπίσκοπος βεβαίως και πηγαίνει στην Βοιωτία, όταν έχει χρόνο γιατί είναι ο τόπος που γεννήθηκε, αλλά για ξεκούραση πηγαίνει εκτός από το πατρικό του στα Οινόφυτα, στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα σε μια κορυφή ενός βουνού δηλαδή, εκεί που ο ίδιος από το 1994 άρχισε τις εργασίες αναστηλώσεως και όπου σήμερα υπάρχει ένα Ιερό Ησυχαστήριο το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και όχι στον ίδιο ή σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Κάθε κύριος Νικολάου εάν θέλει να είναι σωστός δημοσιογράφος, θα πρέπει να κάνει σωστή έρευνα, όχι του ποδαριού ή του τηλεφώνου, διότι στο τέλος με την παραπληροφόρηση που λαμβάνει είναι ένας αποτυχημένος δημοσιογράφος όπως ο συγκεκριμένος και εκτεθειμένος στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Μήπως όμως θα έπρεπε ο Μακαριώτατος που δεν είναι βέβαια του χαρακτήρα του να προβεί σε αυτήν, ώστε έτσι ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του;

Πάντως ο κ. Νικολάου αν ήθελε να μάθει ποιος είναι ο άνθρωπος Ιερώνυμος και μετά να γράψει ότι γράφει, θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσει τον λαό της Βοιωτίας και τους τοπικούς  Άρχοντες.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: