20 Ιανουαρίου, 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

 
O Διευθυντής του Γραφείου Επικοινωνίας, Τύπου  
και Ενημέρωσης κ. Χάρης Κονιδάρης απάντησε σε χθεσινό
δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" 19/1/2013.

Η απάντηση έχει ως εξής:

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …», που υπογράφει ο συντάκτης σας κ. Γιώργος Νικολάου, σας διευκρινίζω, προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία πλήττεται βάναυσα, τα ακόλουθα: 

Ο συντάκτης σας, στην καλύτερη περίπτωση, διακρίνεται για την… αχαλίνωτη φαντασία του, καθώς εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως ιδιοκτήτη «εντυπωσιακής θερινής εξοχικής κατοικίας με πισίνα σε σχήμα τρούλου…». 

Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία εξοχική κατοικία διαθέτει, εκτός αν θεωρείται…μεμπτό ότι το ακίνητο, στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι κυριότητας του κ. Αναστασίου Α. Λιάπη, επιχειρηματία στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του. 

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την περιοχή της Ζάλτσας διαμένει στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, η οποία φυσικά δεν αποτελεί κατά την έκφραση του ευφάνταστου κ. Νικολάου «μοναστηριακό συγκρότημα», το οποίο μάλιστα διαθέτει και «ελικοδρόμιο», όλα, ακόμη και η προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, έχουν και ένα όριο.

Για όποιον στοιχειωδώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου, είναι εύκολο να γνωρίζει – εκτός αν ηθελημένα επιδιώκει να το αγνοεί – ότι ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ελικόπτερο στις επίσημες ή ανεπίσημες επισκέψεις του ανά τη χώρα.

Πολλώ δε μάλλον κατά τις μεταβάσεις του στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, όπου η προσέγγιση ελικοπτέρου, πέραν της ανυπαρξίας ελικοδρομίου, είναι και τεχνικά αδύνατη.

Τέλος, καλόν είναι, όποιος θεωρεί εαυτόν ταγμένο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, να τηρεί στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρά να «απολαμβάνει τις βουτιές του» στη θάλασσα των ανακριβειών ή άλλων σκοπιμοτήτων.




  



Δεν υπάρχουν σχόλια: