07 Ιανουαρίου, 2013

AΣΑΝΤ: ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ

Κι ενώ πολλές πληροφορίες που θέλουν το Μπασάρ Αλ Άσαντ να αποχωρεί από την εξουσία... Κι ενώ σχεδόν όλα τα πρώην ισχυρά στελέχη του καθεστώτος έχουν αυτομολήσει, η πρώτη δημόσια ομιλία του Άσαντ εδώ και μήνες, δεν δείχνει κάποια αλλαγή στην επιμονή του να μένει στην εξουσία παρά το αιματοκύλισμα. Χαρακτηρίζοντας τους εξεγερμένους “τρομοκράτες της Αλ Κάιντα”, ο Σύρος πρόεδρος κάλεσε σε “πλήρη εθνικό ξεσηκωμό” εναντίον τους.

“Το μαρτύριο έχει κυριεύσει τη συριακή γη. Δεν υπάρχουν περιθώρια ευημερίας όταν η ασφάλεια και η σταθερότητα λείπουν” είπε ο Άσαντ σε ομιλία του στο κτίριο της όπερας της Δαμασκού. “Το έθνος ανήκει σε όλους μας και πρέπει να το προστατεύσουμε” πρόσθεσε. Απέρριψε δε οποιαδήποτε συζήτηση με την αντιπολίτευση -την οποια έχουν αναγνωρίσει δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Γαλλία- και τη χαρακτήρισε "μαριονέτα της Δύσης".

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του από το Νοέμβριο. Η εξέγερση που έχει πνιγεί στο αίμα από τον καθεστωτικό στρατό μαίνεται εδώ και 21 μήνες, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε 60.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: