08 Νοεμβρίου, 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην εορταστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με θέμα: «Η Εκκλησία των Σερρών», παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η εκδήλωση είχε παρουσίαση από τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως, ενώ έγινε και η προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον εκκλησιαστικό και μνημειακό πλούτο της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Αμέσως μετά ακολούθησαν τραγούδια από την παιδική ορχήστρα – χορωδία της Μητροπόλεως, όπου έδωσαν μια άλλη νότα στην βραδιά. Λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική παρουσία του. Πρόσθεσε απευθυνόμενος ότι η νεολαία είναι το μέλλον μας και χαιρέτισε την παρουσία των Ιεραρχών. Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Σερρών, προσέφερε στον κ. Ιερώνυμο ένα πίνακα ζωγραφικής φιλοτεχνημένο με μια άποψη της πόλεως των Σερρών. 

Τέλος ο Μακαριωτατος βαθιά συγκινημένος, από την συμμετοχή νέων παιδιών στο πηδάλιο της Εκκλησιαστικής ζωής αλλά και την βοήθεια τους στο έργο της Εκκλησίας, ευχαρίστησε τους γονείς τους λέγοντας : «Το μέλλον μας, βρίσκεται σ’ αυτά εδώ τα παιδιά».

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ!


Αγαπητοί επισκέπται

Περιμέναμε τη χθεσινή μεγάλη και ιστορική Τετάρτη, για να δούμε τα συμβαίνοντα της ψηφοφορίας στη Βουλή, για να αναρτήσουμε το εμπεριστατωμένο παρακάτω κείμενο για τα αποφασισθέντα χωρίς εμάς από τους πρώην και νυν βουλευτές και πρωθυπουργούς της Βουλής των Ελλήνων.
------------------------------
H χθεσινή ημέρα θα καταγραφεί  στην ιστορία μας ως η ΜΑΥΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ της Ελλάδος! Τα πολύ σκληρά μέτρα, που μας επέβαλε η Τρόϊκα, δηλ οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί σύγχρονοι κατακτητές μας, θα δώσουν στη Χώρα μας την χαριστική βολή! Από σήμερα «κλαιεί η μάννα το παιδί και το παιδί τη μάννα» για να θυμηθούμε την γνωστή λαϊκή ρήση.

Στο σημείο αυτό οδήγησε τη Χώρα ή άφρων πολιτική του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου με την παροιμιώδη προτροπή «Τσοβόλα, δώστα όλα!» την οποία συνέχισαν όλες οι μετά ταύτα Κυβερνήσεις, πράσινες και γαλάζιες, και την οποία ολοκλήρωσε ο νεώτερος της δυναστείας των Παπανδρέου, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, γνωστός ως ΓΑΠ,

Για να διαβάσετε την συνέχεια κάνετε κλικ εδώ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΕΡΡΩΝ


Μετά την άφιξη του Μακαριωτάτου εχθές το απόγευμα στο Νομό Σερρών τελέσθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. 

Λίγο αργότερα έγινε η υποδοχή της ιεράς θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου εκεί καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος της πόλης Πέτρος Αγγελίδης, όπου αμέσως τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης Ιωάννης και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.

 Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και στην ανάγκη που υπάρχει για συνεργασία όλων των φορέων. "Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κυρίως προσεκτικοί" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος  ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας, λέγοντας πως "η παιδεία μας υποφέρει και φταίμε όλοι. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας".

Μιλώντας για την σημερινή εποχή ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Η εποχή δεν είναι για λόγια, δεν είναι για συνθήματα, είναι μια εποχή που πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για τον τόπο μας». Αναφερόμενος στην περιοδεία του στις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Αν κάποιος με ρωτούσε ποιο το συναίσθημα μου από αυτή την περιοδεία στην Μακεδονία, θα ήθελα να σας πω μέσα από την καρδιά μου ότι, αυτό που είδα μέσα στα μάτια των ανθρώπων με συγκίνησαν».

«Είδα την επιθυμία για ενότητα και εργασία!  Τότε είπα στον εαυτό μου, για την εποχή αυτή την δύσκολη ότι, οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν το γιατί», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος. Είπε επίσης ο Μακαριώτατος, ότι «χρειαζόμαστε κοινή δουλειά, έχει περάσει εκείνος ο καιρός, που ήταν το δικό μου και το δικό σου! Τώρα πρέπει να γίνει αυτό που είπε ο Μακρυγιάννης, το δικό μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης και στους δανειστές που είχε σε όλη την διάρκεια της ιστορία της η Ελλάδα, τονίζοντας ότι «ο τόπος μας έχει περάσει πολλές κρίσεις! Αν δείτε την ιστορία μας, θα δείτε ότι υπήρξαν πολλές Τρόικες, οι οποίες μας ταλαιπωρούσαν και μας ταλαιπωρούν».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, όποτε μπήκαν οι ξένοι να μας ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες, πρώτα είδαν τα δικά τους τα συμφέροντα και ελάχιστα τα δικά μας», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η χώρα ανά τους αιώνες επισήμανε πως η ενότητα και η αποφασιστικότητα βοήθησαν, ώστε να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία, "έτσι και σήμερα πρέπει να εργαστούμε για τον τόπο αυτό" υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε "αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό μας.

Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν όλους τους θησαυρούς μας", ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως "αν ενωθούμε όλοι μαζί, δε θα αφήσουμε κανέναν να εισβάλλει και να λεηλατήσει αυτόν τον τόπο"

Μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, με θέμα «Η Εκκλησία των Σερρών».

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΥΡΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ


Σήμερα Πέμπτη και ώρα 3ην μεσημβρινή θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου

Ο εκλιπών Ιεράρχης είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στον περίβολο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, τον οποίο είχε ανεγείρει ο ίδιος με πολλούς κόπους και προσπάθειες.

 


Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρός Δαμασκηνός γεννήθηκε στην Οιχαλία Μεσσηνίας το 1920.

Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1958.

 Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1951 και Πρεσβύτερος το 1958.

 Υπηρέτησε Διάκονος στην Καλαμάτα και στην Αθήνα, και Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας, διατελέσας και Πρόεδρος του Χριστιανικού Ομίλου Κυριών και Νεανίδων.

Διηύθυνε το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Αρρένων Κομοτηνής μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτου. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής χειροτονήθηκε το 1974.

Ανηγορεύθη επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εξέδωσε τρεις ογκώδεις τόμους με στοιχεία της εκκλησιαστικής, εθνικής και κοινωνικής προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως.