29 Μαΐου, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ.


'ΆΛΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ'

Aπαντήσεις σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα έδωσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία. Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής. Σχετικά με τον "εθνικισμό" ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "υπάρχουν δύο συνώνυμες λέξεις. Ο πατρωτισμός και ο εθνικισμός". "Τον πατριωτισμό τον στηρίζουμαι, ενώ τον εθνικισμό τον απορρίπτουμε ως Εκκλησία", πρόσθεσε ο Μακαριώτατος. Για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε πως "η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών στο μάθημα των θρησκευτικών είναι μεγάλη"."Στη Ρωσία κάνουν τα πάντα για να βάλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ στην Ελλάδα κάνουν τα πάντα για να το βγάλουν" είπε χαρακτηριστικά. Για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και όλα όσα λέγονται για τον αριθμό "666" που αναγράφεται σε barcode ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε πως "αν έχουμε μέσα στη καρδιά μας τον Χριστό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα". Ο Μακαριώτατος πρότεινε, μεταξύ άλλων, να ενισχυθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής  ιερόσπουδαστών ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε πολλούς νέους να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση φοιτητή, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Εκκλησιές μεταξύ τους είναι ο εγωισμός."Σε κάθε αίρεση και διάιρεση θα δείτε πως από πίσω κρύβεται ο εγωισμός" κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΡΑΝΤΟΝΕΖ.


Την Λαύρα του Αγίου Σεργίου επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μια ημέρα πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψή του στην Εκκλησία της Ρωσίας. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στην είσοδο της Λαύρας, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο Αρχιεπίσκοπο Θεόγνωστο, καθώς και από πλήθος ιερέων και μοναχών. Στη συνέχεια με πομπή και υπό των ψαλμών των μοναχών, κατευθύνθηκε στον ιερό ναό όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Ο Μακαριώτατος προσκύνησε με ευλάβεια την λάρνακα του Αγίου Σεργίου, καθώς επίσης και την λάρνακα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού. Καλωσορίζοντας στη Λαύρα τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Ηγούμενος της Μονής τόνισε: «Είναι μεγάλο δώρο από τον Θεό, που επισκεφθήκατε την Λαύρα του Αγίου Σεργίου». Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αισθάνομαι ταπεινός προσκυνητής στον ιερό τόπο, ο οποίος έχει ποτισθή με δάκρυα μετανοίας καί ασκητικών αγωνισμάτων μεγάλου πλήθους επωνύμων και ανωνύμων ασκητών έξι περίπου αιώνων καί έχει ταυτισθή με την εντυπωσιακή πνευματική ακτινοβολία του ρωσικού μοναχισμού στην ιστορική πορεία του ευλαβούς ρωσικού λαού καί της Εκκλησίας του.»

Επίσης πρόσθεσε: «Η προσκυνηματική μας επίσκεψη στον ιερό τούτο τόπο αποτελεί για όλους μας μια κοινή διαχρονική και αδιαμφισβήτητη διαπίστωση, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο μοναχισμός αφ΄ενός μεν είναι η ύψιστη εσχατολογική έκφραση της ασκητικής πνευματικότητας της Εκκλησίας, αφ’ ετέρου δε ότι δια του μοναχισμού υπερβαίνονται όλες οι εθνικές, δικαιοδοσιακές η άλλες επαχθείς φορτίσεις της αρραγούς ενότητας του ορθοδόξου εκκλησιαστικού σώματος».

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «Ο Άγιος Σέργιος του Ραντονέζ ενσάρκωσε με την αυστηρότητα των ασκητικών του αγωνισμάτων καί τήν αγιότητα του βίου του, γι΄ αυτό παραμένει εξαίρετο υπόδειγμα ασκητικής πνευματικότητας οχι μόνο γιά τήν Εκκλησία της Ρωσίας η καί γιά τήν ορθόδοξη Εκκλησία γενικώτερα, αλλά καί γιά ολόκληρο τόν κόσμο, στήν οποία αναφέρεται τόσο η προσευχή, όσο καί η αποστολή του μοναχισμού.»



«ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΠΛΕΟΝ»

«Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ - Δεν θα μας εξαπατά πλέον»

Την 18η Ιουνίου, την επομένη δηλαδή των εκλογών, θεωρεί η εταιρεία «Integral Asset Management», ως πιθανότερη ημερομηνία εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο διευθυντής του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων Νικ Ντιούχερστ, της εταιρείας στο CNBC, η Ευρωζώνη, θα «τιμωρήσει» τα μέλη του ενιαίου νομίσματος που εξαπατούν.

«Η Ευρωζώνη είναι μια ομάδα όπου υπάρχουν και «απατεώνες» οι οποίοι ξεφεύγουν μέχρι τη στιγμή που γίνονται αντιληπτοί και σε εκείνο το σημείο πρέπει να εκδιωχθούν, αλλιώς όλοι θα εξαπατούν», δήλωσε ο αναλυτής. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία χτίστηκε πάνω στην εξαπάτηση και τις μεθοδεύσεις, τονίζοντας πως «όλοι το κάνουν». Όμως συνεχίζει τονίζοντας πως τώρα οι ψηφοφόροι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη ήρθε η ώρα να ζητήσουν εξηγήσεις από την Ελλάδα.

Δεν διστάζει επίσης να πει πως η Γερμανία είναι τώρα αναγκασμένη να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, την ώρα που πληρώνει τους Έλληνες οι οποίοι συνταξιοδοτούνται στα 50 τους χρόνια. «Η 17η Ιουνίου είναι μία τέλεια ευκαιρία προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην εξαπάτηση» δήλωσε ο Νικ Ντιούχερστ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αναλυτής λέει πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να γίνει ομαλά και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει μία αδικαιολόγητη κινδυνολογία εντός της Ζώνης για τις επιπτώσεις ντόμινο που θα είχε η εξέλιξη αυτή.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα έκλεινε για μια εβδομάδα και θα εκδίδονταν νέο νόμισμα. Όχι η δραχμή αλλά πιθανότατα άλλο, το Geuro το οποίο θα ήταν σε αναλογία 2/1 με το ευρώ για τη σωστή διόρθωση του ευρώ», συνέχισε ο Ντιούχερστ, λέγοντας πως αυτό θα άλλαζε την Ελλάδα και την Ευρώπη σε κάτι καλύτερο. «Οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν πλέον να αγοράζουν τα ακριβά γερμανικά αυτοκίνητα και οι Γερμανοί θα μπορούσαν να αγοράζουν ελληνικές βίλες, ενώ οι άνεργοι νέοι της Ελλάδας θα έβρισκαν δουλείες λόγω της άνθισης του τουρισμού. Το καλύτερο θα ήταν ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να κατηγορούν τους ξένους», πρόσθεσε.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 
Ελλάδα

Θέμα παραβίασης «ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σε ό,τι αφορά στην προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων» έθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΚΕ κάνει μάλιστα λόγο για «προκλητικά μεροληπτική υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και επιθετική, απέναντι σε άλλα, αντιμετώπιση από πλευράς ορισμένων δημοσιογράφων που έχουν την ευθύνη και συντονίζουν τις συζητήσεις».
   
Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή της και εξέδωσε νέα, με την οποία διευκρινίζει ότι η «δύσκολη ερώτηση» στο μάθημα της Φυσικής θα βαθμολογηθεί κανονικά και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό θα είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.
   
Ζημιές στους χώρους Δημοτικού Σχολείου και ενός βρεφονηπιακού σταθμού προκάλεσαν άγνωστοι το Σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες αφού έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων μπήκαν μέσα στους χώρους των σχολείων, προκάλεσαν ζημιές σε αίθουσες και έγραψαν υβριστικά μηνύματα για τα παιδιά. Μέχρι στιγμής η αστυνομία αναζητά στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες.
   
Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Πάνος Καμμένος στα πυρά της Ντόρας Μπακογιάννη που δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «στερείται σοβαρότητας». «Μιλάει η κ. Μπακογιάννη, της οποίας ο άντρας έβγαλε στο εξωτερικό ένα δισ. δολάρια, χωρίς να το δηλώσει» τόνισε το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εάν δεν μετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας οι Σαμαράς και Βενιζέλος.
   
Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για πολυγλωσσία στα θέματα της οικονομίας πρόκειται να δώσει τα επόμενα 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος. Η παρουσίαση θα γίνει ανά θεματικές ενότητες, με πρώτη φυσικά αυτήν της οικονομίας. Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα για την κοινωνική πολιτική, τα εθνικά θέματα και τους θεσμούς. Σήμερα, Τρίτη, στις 11:00 ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ στις 20:00 θα μιλήσει σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας - Ρέντη - Κορυδαλλού.

Κόσμος

 Ένας γυμνός άνδρας βρέθηκε στο Μαϊάμι της Φλόριντα, να τρώει το πρόσωπο ενός άλλου γυμνού άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός ζήτησε από τον άνδρα να απομακρυνθεί, αλλά όταν εκείνος συνέχισε να τρώει το θύμα του, τότε εκείνος άνοιξε πυρ, σκοτώνοντάς τον. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών έχει σχέση με το συμβάν, το οποίο σημειώθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης. Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
  
 Την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων επιδιώκουν Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί, με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δίνει το έναυσμα που φέρει τον τίτλο: «Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης». «Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι!". Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι» τονίζει η επιστολή.
   
Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πυρκαγιά που έκαψε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ντόχα πρωτεύουσας του Κατάρ, ανάμεσά τους 13 παιδιά τα οποία περικυκλώθηκαν από τις φλόγες σε παιδικό σταθμό, ανακοίνωσαν οι αρχές του Κατάρ. «Εντελώς απροετοίμαστο το εμπορικό κέντρο για μια τέτοια κατάσταση» λέει ξένος δημοσιογράφος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο. Έρευνα ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει το Κατάρ.
  
 Επίθεση δέχθηκε η έδρα της προεκλογικής καμπάνιας του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Αχμέντ Σαφίκ. Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τα γραφεία του Σαφίκ, τελευταίου πρωθυπουργού της κυβέρνησης Μουμπάρακ, να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα.
   
Συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο θα έχει την Τρίτη στη Δαμασκό ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν. Ο Κ.Ανάν, φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Συρίας, δήλωσε «συγκλονισμένος» από τη σφαγή στην πόλη Χούλα -με θύματα δεκάδες παιδιά-, η οποία θεωρείται ότι έδωσε τη χαριστική βολή στο ειρηνευτικό σχέδιο του Κ.Ανάν. Καταδικάζει τη σφαγή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οικονομία

 Οι φόβοι για τις επιπτώσεις που θα είχε μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φαίνεται πως οδηγούν αρκετούς αναλυτές στην εκτίμηση ότι δεν πρόκειται, παρά τα όσα λέγονται, να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο. «Αν αφήσεις την Ελλάδα να φύγει, θα στείλεις το μήνυμα ότι η παραμονή (των κρατών-μελών) στην Ευρωζώνη δεν είναι απαραίτητα μόνιμη, το οποίο θα είναι καταστροφή για κάποιες χώρες», τονίζουν.
   
Οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να καθίσουν επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου και να συνεννοηθούν για το μέλλον 3 εκατομμυρίων εργοδοτών και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε γίνει στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Παρασκευή. Η ΕΣΕΕ απάντησε θετικά στην πρόταση της ΓΣΕΕ για άμεση επανασύσταση και επαναλειτουργία των δυο θεσμικών εθνικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικής εργασίας.
    
Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για έκτακτες εισφορές και φόρους ακινήτων από το 2009 και μετά, καθώς και τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος έτους 2012, που είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένα», θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν οι φορολογούμενοι απ' αυτή την εβδομάδα και για το επόμενο δίμηνο.

Αθλητισμός

Ο Πετρ Τσεχ υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσέλσι, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τουλάχιστον μέχρι το 2016. Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των Λονδρέζων, η συμφωνία ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ δεν έγινε γνωστό το οικονομικό σκέλος της.
   
Στο στόχαστρο της Βάσκο ντα Γκάμα βρίσκεται ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, ωστόσο ο ίδιος με δήλωσή του στον Τύπο της Βραζιλίας περιμένει να βρεθεί λύση στον Παναθηναϊκό.
   
Μετά τους Σιόβα και Βλαχοδήμο, ο Ολυμπιακός έκανε δικό του και τρίτο ποδοσφαιριστή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν τον Κλοντ Ντιελνά από την γαλλική Ιστρ. Και όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος των πρωταθλητών, Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας την Δευτέρα στην Γενική Συνέλευση των Βετεράνων υποσχέθηκε για του χρόνου έναν ακόμα πιο δυνατό και ανταγωνιστικό Ολυμπιακό.



ΦΑΗΛΟΣ: «ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»

Φαήλος Κρανιδιώτης, συνεργάτης, Αντώνης Σαμαράς, αχταρμάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, πανστρατι

Διαψεύδει ο Φαήλος Kρανιδιώτης τις φήμες περί αποχώρησης του από την ΝΔ, μετά την προσχώρηση στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη σημειώνοντας πως παρά τις ιδεολογικές διαφορές υπάρχει χώρος για όλους απέναντι στον«νεοκομμουνιστικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ»Mιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε πως «στο Μέτωπο αυτό, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, χωράνε φιλελεύθεροι λαϊκοί δεξιοί, νεοφιλεύθεροι, εθνικιστές, το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, οι μη «κολλημμένοι» της Αριστεράς. Οφείλουμε να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να φράξουμε τον δρόμο στους ατζέντηδες των λαθρομεταναστών και των δουλεμπόρων, στους ηθικούς αυτουργούς της Υπατίας, στους υποκινητές των «μαϊμού» Δεκεμβριανών, σε αυτούς που θέλουν να «καταγγείλουν» το Μνημόνιο, αφού το επανεξετάσουν, αν δεν το επαναδιαπραγματευθούν με τον εαυτό τους και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και θα προσλάβουν 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, θα νομιμοποιήσουν μαζικά όλο το κατσαπλιάδικο της Ασίας, θα καταργήσουν την στρατιωτική θητεία και θα αναγνωρίσουν τους επιγόνους του κολλητού του Χίμλερ, του Ιβάν Μιχαήλοφ, ως Μακεδονική Δημοκρατία της Μακεδονικής Μακεδονίας».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ δήλωσε πως «δεν νοείται πατριωτική ψήφος ή ψήφος διαμαρτυρίας, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρει ο νεοκομμουνιστικός αχταρμάς του ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών». Μάλιστα σχολιάζοντας την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κρανιδιώτης σημείωσε πως «δεν με χωρίζει απολύτως τίποτα με την Ντόρα, τον Καρατζαφέρη, με όσους επιστρέφουν τρέχοντας από τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Οι διαφορές μας ορατές και κραυγαλέες. Πχ δεν θα συμφωνήσω ποτέ με την κυρία Μπακογιάννη για το Σχέδιο Ανάν, δεν θα ξεχάσω την στάση της απέναντι στον αείμνηστο Εθνάρχη Τάσσο Παπαδόπουλο, δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στην ενδεδειγμένη στάση της χώρας απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, για τις σχέσεις με την Ρωσία και άλλα ζητήματα. Σίγουρα όμως συμφωνούμε, όπως και με πολλούς άλλους, από την Δεξιά ως τις παρυφές της Αριστεράς, ότι η χώρα ΔΕΝ πρέπει να παραδοθεί σε τυχοδιώκτες».

Κλείνοντας ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά άφησε...υστερόγραφο σε«μερικούς σχολιαστές που βρίζουν κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, τους υπολήπτομαι λιγότερο κι από αδέσποτο σκύλο. Και φυσικά ζητώ συγγνώμη από τα σκυλιά, που είναι υπέροχα ζώα. Είσαστε πάντα τόσο παλληκάρια ή μόνο με ψευδώνυμο και παντόφλες πίσω από το πληκτρολόγιο; Όποιος θέλει, η διεύθυνση μου είναι στους καταλόγους, ας έρθει να μου πει φάτσα κάρτα τις ύβρεις του. Έτσι για να δούμε πόσο μάγκες είσαστε».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29/5/2012

Γεγονότα

363: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός νικά τους Πέρσες, αλλά αποτυγχάνει να καταλάβει την πρωτεύουσά τους Κτησιφώνα. (Μάχη της Κτησιφώνος)

1453: Η Κωνσταντινούπολη «πέφτει» στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. «Η Πόλις εάλω» έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου.

1824: Ισχυρός αιγυπτιακός στόλος, υπό τον Χουσεΐν, έπειτα από πολιορκία δύο ημερών της Κάσου, αποβιβάζει 4.000 Αλβανούς στον Αντιπέρατο και προσβάλλει από τα νώτα τους υπερασπιστές. Σφαγές, λεηλασίες και αιχμαλωσίες καταστρέφουν το ηρωικό νησί.

1924: Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Άλωσης της Πόλης, γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ).

1991: Η οικολογική οργάνωση Greenpeace ανακοινώνει ότι ο Πόλεμος του Κόλπου είναι ο πιο καταστροφικός της σύγχρονης ιστορίας, τονίζοντας ότι πάνω από 200.000 άτομα πέθαναν από τον πόλεμο ή τις συνέπειές του.

2008: Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα του Εconοmist για τη διάδοση του καπνίσματος, με την αναλογία των 3.000 τσιγάρων ανά Έλληνα, ανεξάρτητα αν είναι καπνιστές ή όχι. Όσο για το προφίλ του καπνιστή, δύο πακέτα ημερησίως, ήδη από την ηλικία των 14 ετών.

Γεννήσεις

1880: Όσβαλντ Σπένγκλερ, γερμανός φιλόσοφος, γνωστός από το ογκώδες και πολυδιαβασμένο σύγγραμμά του «Η Παρακμή της Δύσης», που προτείνει την κυκλική θεωρία για την άνοδο και την πτώση των πολιτισμών. (Θαν. 8/5/1936)

1922: Ιάννης Ξενάκης, συνθέτης πρωτοποριακής μουσικής. (Θαν. 4/2/2001)

1953: Ντάνι Έλφμαν, αμερικανός συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής.

Θάνατοι

1453: Κωνσταντίνος 11ος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Γεν. 8/2/1405)

1994: Έρικ Χόνεκερ, ο τελευταίος ηγέτης της πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας, που πέθανε εξόριστος στη Χιλή. (Γεν. 25/8/1912)

2010: Ντένις Χόπερ, αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης. («Ξένοιαστος Καβαλάρης») (Γεν. 17/5/1936)