23 Δεκεμβρίου, 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΤ

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνόδευσε στο Νοσοκομείο "Αγλαΐα Κυριακού" η εκπομπή "ΝΕΤ ΠΑΝΤΟΥ" στις 18/12/2012, με τους εκλεκτούς δημοσιογράφους Κώστα Τσουρό και Εμμανουέλλα Αργείτη. 

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους για την επίσκεψή του, μεταξύ άλλων τόνισε: "Κάθε ένας από εμάς όταν επισκέπτεται ένα νοσοκομείο, έχει μια συνοχή καρδιάς. "Όταν όμως βρεθεί σε ένα νοσοκομείο με παιδάκια συγκινείται πάρα πολύ! Γίνεται μέτοχος της αγωνίας των γονέων, αλλά γίνεται και κοινωνός της αγωνίας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που με θυσία κάθονται πάνω από αυτά τα παιδάκια", πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: 

"Όποτε υπάρχει κρίση τα στοιχεία της οικογένειας, της Εκκλησίας και της Πολιτείας τα χρειαζόμαστε έντονα. Ειδικά στις μέρες μας, που ο τόπος μας περνάει κρίση, που οι χριστιανικές αξίες έχουν υποστεί καθίζηση και όλοι αναζητούμε να βγούμε από αυτή την κακομοιριά και την κατάθλιψη". "Η Εκκλησία ποτέ δεν περιορίστηκε μόνο στα λόγια και τις ευχές, πέρα από την θεία λειτουργία έχει και την λειτουργία μετά την λειτουργία. Να βγει στους δρόμους, στο εργοστάσιο και οπουδήποτε για να βρει τον άνθρωπο και να τον βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα έχει", ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για ενότητα, τονίζοντας ότι "όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες"."Είμαι αισιόδοξος γιατί δεν είναι μια κρίση που θα μας κάνει μόνο κακό, αλλά ας το πω ότι μπορεί να γίνει μια ευκαιρία και να βρούμε αυτά που έχουμε χάσει και να ξανά προχωρήσουμε", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. 

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος τόνισε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια και πρέπει να προσπαθήσουμε!»



Δεν υπάρχουν σχόλια: