21 Δεκεμβρίου, 2012

ΣΤΗΝ ΣΕΘΑ Ο ΑΡΧΙΜ. π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) μίλησε εχθές, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ο Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών.

Η ΣΕΘΑ στα πλαίσια των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων, έχει καθιερώσει διαλέξεις διαφόρων προσωπικοτήτων από το θρησκευτικό, διπλωματικό, επιστημονικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό χώρο του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Ο Αρχιμ. π. Χρυσόστομος μετά από πρόσκληση του Υποστράτηγου κ. Γεωργίου Σπυρόπουλου έκανε μια ομιλία που είχε θέμα : «Τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας και η σχέση αυτών με την σύγχρονη οικογένεια». Στην διάλεξη έδωσαν το παρόν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών όπλων Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την άριστη συνεργασία Εκκλησίας και Ενόπλων Δυνάμεων Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα που αναπτύχθηκε.

Ο π. Χρυσόστομος μετέφερε την ευχή και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ήταν ομιλητής την προηγούμενη χρονιά. Τέλος ο Υποστράτηγος κ. Σπυρόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον πατέρα Χρυσόστομο αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την Πνευματική στήριξη του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: