16 Δεκεμβρίου, 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Την Συνέντευξη του π. Γεωργίου Μεταλληνού
προς τον κ. Άγγελο Π. Σακκέτο για την ελληνικότητα
ή μη του Ιησού Χριστού, θα την παρουσιάσουμε
σε 5 μέρη από σήμερα μέχρι και τις 20 του μηνός.

Α.Σ. Πατέρα Γεώργιε, αν και ονομάζομαι «Άγγελος» ας μου επιτραπεί να κάνω «τον συνήγορο του διαβόλου» και να σας κάνω μια ερωτησούλα: Γιατί πιστεύετε ότι ο άνθρωπος Ιησούς γεννήθηκε στην Εγγύς Ανατολή με λίγα λόγια εκεί που βρίσκονται σήμερα οι Ιουδαίοι; Πως το σχολιάζετε αυτό;

π.Γ.Μ.Δεν είμαι ειδικός παλαιοδιαθηκολόγος ούτε ειδικός καινοδιαθηκολόγος, αλλά επειδή ασχολούμεθα, θέλοντας και μη, με το έργο της Απολογητικής, με την έννοια όχι ενός ξηρού απολογητισμού, αλλά στην προσπάθεια «δούναι λόγον παντί τω αιτούντι», μελετώ και εγώ συχνά – πυκνά τα θέματα αυτά και θα ήθελα ευθύς εξ’ αρχής να παραπέμψω σε ένα καταπληκτικό βιβλίο, το οποίο μελετά με πολλή επιστημοσύνη τα προβλήματα. Αυτό, γιατί είπατε ότι «δεν λαμβάνουμε εμείς οι θεολόγοι υπόψη» αφού υπάρχουν και θεολόγοι, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη, τα δεδομένα των άλλων επιστημών.

Α.Σ. – Υπάρχουν, βέβαια, εξαιρέσεις στον κανόνα.

π. Γ. Μ. – Αναφέρομαι επ’ αυτού στο βιβλίο του Νικολάου Βαμβακίδη για την Αρχαιολογία της Παλαιάς Διαθήκης, ένα ογκώδες βιβλίο με σαφείς απαντήσεις τεκμηριωμένες επιστημονικά. Από ότι ξέρω, αν και ένας παλαιοδιαθηκολόγος θα χειριζόταν καλύτερα το θέμα, όταν λέμε ότι η ζωή ενεφανίσθη και, οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες αναπτύχθηκαν στη Μέση Ανατολή, δεν εννοούμε συγκεκριμένα τον χώρο του Ισραήλ ή τον χώρο των Εβραίων. Οι Εβραίοι έχουν και αυτοί την ιστορία τους. Ξεκινούν κάποια στιγμή από την πόλη Ουρ της Μεσοποταμίας, αλλά δεν είναι ο μοναδικός λαός που μπορεί να διεκδικήσει τα δεδομένα αυτά.

Α.Σ. – Εδώ μας λένε ότι ο κόσμος έχει ζωή 5.759 ετών, κάποιοι σε περιοδικά τους, που γνωρίζετε πατέρα Γεώργιε, και δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί τους όταν λέγουν ο κόσμος έχει ζωή 5.759 ετών.

π.Γ.Μ. – Κοιτάξτε στην αρχαία πατερική γραμματεία οι υπολογισμοί που γίνονται βάσει του κειμένου της Μεταφράσεως των εβδομήκοντα, του ελληνικού, δηλαδή, κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης, για την γέννηση του Χριστού μας δίνουν το έτος 5508 από κτίσεως κόσμου. Αυτά όμως όλα είναι συμβατικά και όχι αυστηρά επιστημονικά.

Α.Σ. – Μάλιστα, συμβατικά.

π. Γ.Μ. – Οι Εβραίοι στο εβραϊκό κείμενο δέχονται 4.000 τόσα χρόνια, αλλά εγώ απλώς επαναλαμβάνω: Αυτό έχει συμβατικό μόνο χαρακτήρα.

Α.Σ – Αυτά όλα γιατί ξέρουμε ότι ο Αδάμ έζησε 930 χρόνια και στην αρχή της Βίβλου, στην Γένεση, βλέπουμε ότι ο Θεός κάνει πρώτα δύο ανθρώπους, τον Αδάμ και την Εύα και μετά τους τοποθετεί στον Παράδεισο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτά τα 930 χρόνια είναι μια χιλιετία, πατέρα Γεώργιε, πάντοτε με βάση την Βίβλο, δεν ξέρουμε από πού έφυγε τελικά ο Αδάμ και αν πήγε στον Παράδεισο αυτόν που εννοούν οι Εβραίοι ή αυτά που εννοούν οι θεολόγοι μέσα στα βιβλικά κείμενα.

π. Γ. Μ.- Την ημέρα της Τυρινής, έχουμε την μνήμη της εξώσεως από τον Παράδεισο και αυτό που παρουσιάζουμε είναι: Το ζεύγος των Πρωτοπλάστων να θρηνεί έξω από του Παραδείσου. Πάντως δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξετάσουμε τι είναι παράδεισος, δηλαδή κάποιος τόπος. Είναι τρόπος ζωής.

Α.Σ. – Δεν ξέρουμε όμως από πού έφυγε ο πρώτος άνθρωπος και αν πήγε σ’ αυτόν τον Παράδεισο ή τουλάχιστον αν γεννήθηκε μέσα στη γη του Ισραήλ. Γιατί το λέγω αυτό; Υπάρχουν ανθρωπολόγοι, υπάρχουν παλαιοντολόγοι, υπάρχουν αρχαιολόγοι, με λίγα λόγια υπάρχει η αρχαιολογική σκαπάνη και ας αναφερθούμε μόνον στον Άρη Πουλιανό που μας έχει μιλήσει για τον άνθρωπο της Τρίγλιας Χαλκιδικής ηλικίας 750.000 χρόνων ή 250.000 κατ’ άλλους επιστήμονες, όχι όμως και 5.000 χρόνων, που μας λένε οι Εβραίοι.

π.Γ.Μ. – Μα σας είπα για τα επιστημονικά θέματα είναι συμβατικό βιβλίο η Αγία Γραφή.

Α.Σ. – Αλλού θέλω να καταλήξω, πατέρα Γεώργιε… σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι λέγουν, ότι κάπου αλλού γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος, σας παραθέτω ένα έντυπο που μόλις προχθές έλαβα από την κοινότητα Κάψια, κοντά στην Τρίπολη, όπου βρέθηκε και σπήλαιο με δείγματα ανθρώπινης παρουσίας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα μελετηθεί, θα ερευνηθεί, για να δούμε τι συμβαίνει εκεί συγκεκριμένα…

π. Γ. Μ. – Ευλογία Θεού!

ΤΕΛΟΣ Α’ ΜΕΡΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: