18 Δεκεμβρίου, 2012

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.Σ.Ο

Έκτακτη διανομή τροφίμων σε περισσότερες από 600 οικογένειες πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Η διανομή έγινε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, κάτω από τα γραφεία του ΚΕΣΟ, στην οδό Ακαδημίας 95, κοντά στο ύψος της Πλατείας Κάνιγγος.

Συγκεκριμένα, μοιράστηκαν πέντε τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών από τον Σύνδεσμο Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, αυγά από τα ορνιθοτροφεία Τσαούση, 1700 κιλά ρύζι και 2 ½ τόνοι κατεψυγμένου ψαριού από επιχειρηματία που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του. Όλος αυτός ο όγκος των τροφίμων διανεμήθηκε σε 300 οικογένειες, που ζήτησαν στήριξη από το ΚΕΣΟ, ενώ άλλες 300 οικογένειες σύστησε για τη διανομή το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Υπήρξαν και εκπρόσωποι 120 οικογενειών, που προσήλθαν εκτός λίστας.

Τον συντονισμό της όλης προσπάθειας ανέλαβε η διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη, ενώ για την ταχεία εξυπηρέτηση των οικογενειών επιστρατεύθηκαν εθελοντές και εθελόντριες από το μεγάλο συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής που χορηγείται στο χώρο του ιδρύματος αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Το παρών έδωσε και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμος Παπαγιάννης, που συνομίλησε με τον κόσμο, θέλοντας και ο ίδιος να δώσει κουράγιο και να εμψυχώσει τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: