05 Δεκεμβρίου, 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ


Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του κρατικού χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών τς ΔΕΗ. Μάλιστα η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, πράγμα που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι μέχρι να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή.Αυτό, σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι - ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης - μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.

Ερχονται ραβασάκια σε όσους... ξέχασαν να πληρώσουν χαράτσι

Περισσότεροι από 350.000 είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα λάβουν ραβασάκι από την Εφορία γιατί δεν πλήρωσαν το Εκτακτο Ειδικό Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το 2011.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα κληθούν στο Ταμείο προκειμένου να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων και να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν και δεν πληρώσουν αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: