16 Νοεμβρίου, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"


Στην Ημερίδα, για την συμπλήρωση 22χρόνων λειτουργίας της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός» (1990 - 2012) και την πραγματοποίηση 550 μεταμοσχεύσεων νεφρού, παρευρέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος προσεκλήθη από τον Διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κ. Σπύρο Δρακόπουλο, για να τιμήσει και να υποστηρίξει με την παρουσία του την Ημερίδα. Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφθασε στην αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου γραφείου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Στον χαιρετισμό του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μίλησε γενικότερα για την χρησιμότητα της μεταμόσχευσης των οργάνων. «Εδώ, συναντιούνται, ο πονεμένος άνθρωπος, η αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και η επιστήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. 

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε για την αγάπη του Χριστού σε οποιαδήποτε ενέργεια που απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο τονίζοντας ότι «η διδασκαλία του Χριστού εύχεται για την πρόοδο της επιστήμης, για δύναμη και κουράγιο γι’ αυτούς που δέχθηκαν την ενέργεια της μεταμόσχευσης». «Η Αγάπη που περνάει από ένα τέτοιο δίαυλο, είναι αισιόδοξο μήνυμα για την εποχή μας», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.  

«Όλοι μαζί, σαν αδέλφια να αγωνιστούμε ώστε η αδελφοσύνη να γίνει πραγματικότητα», υπογράμμισε  στο τέλος ο Μακαριώτατος, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον κ. Δρακόπουλο αλλά και τον σύλλογο των Ιατρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: