02 Νοεμβρίου, 2012

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Θεσσαλονίκη: Στον Αη Δημήτρη. Ο Ιερώνυμος δεν κηρύττει, αλλά βγάζει αϊτό μέσα του με απλό Τρόπο τον ΚΑΗΜΟ για την Ελλάδα και την Εκκλησία. Ο Αη Δημήτρης γεμάτος. Από Αρχές και τον Άρχοντα Λαό. Γιατί, ο Λαός προηγείται από τις Αρχές που βλέπει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ότι τον πρόδωσαν. Είναι ΕΚΕΙ. Μπροστά στην άγια ΕΙΚΟΝΑ της Παναγίας. Το Αξιον Εστί, που την έφεραν από το Περιβόλι της Παναγιάς για να γιορτάσει με την Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια της Λευτεριάς της Μακεδονίας.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

Ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Πολλές οι Μίτρες και οι Πατερίτσες. Ανάμεσα τους ο Άρχοντας. Ο Πρώτος μεταξύ Ίσων! Μιλάει απλά. Λες και ζεις στις Εικόνες που σου μεταφέρει... Μιλάει για την σύγχρονη Βαβυλωνία. Για την Ιεραρχία που πρέπει να έχει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ απέναντι της Πολιτείας. Για όσα πέρασαν. Και για όσα υπάρχουν. Πρέπει να δυναμώσουμε τις ψυχές μας, διαφορετικά θα είμαστε χρεοκοπημένοι.

Δυστυχώς οι Εταίροι μας ζητούν λιγότερα Έξοδα και περισσότερα Κέρδη. Ο Καθένας μας είναι Μοναδικός. Έχει την δική του Προσωπικότητα. Αυτό τον Άνθρωπο πρέπει να σεβαστούμε... 5.000 παιδιά είναι χωρίς εμβόλια. Χιλιάδες παιδιά τρέχουν για ένα πιάτο φαγητό. Η Εκκλησία είναι παρούσα. Αλλά πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Η Πολιτεία έχει τα δικαιώματα της αλλά και τις ευθύνες της. Τις υποχρεώσεις της. ΠΟΛΛΟΙ Άρχοντες στον Αη Δημήτρη. Το κατά πόσο στην ουσία Άρχοντες πέρα από τα γαλόνια, τις δάφνες, τους τίτλους και τα Εγκόλπια θέλει έρευνα. Ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει... Ο Αρβανίτης ξέρει να ζυγιάζει. Να μετράει. Να δέχεται και να απορρίπτει.

Είναι ο Αρχιεπίσκοπος!

Τον τελευταίο καιρό, αυτός ο κατηγορηθείς από τους... καλούς Χριστιανούς και Χριστιανές, τους μουστακοφόρους με κουμπωμένο το πουκάμισο μέχρι τον λαιμό και τις ποικίλες τριχωτές Θεούσες με την φούστα μέχρι τον αστράγαλο, δίνει, με τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ, την απάντηση για την ΑΦΩΝΙΑ αλλά και την ΑΠΡΑΓΙΑ! Μπροστά! Στην φιλανθρωπία. Στα παιδιά. Στους γιατρούς και τα φάρμακα. ΜΠΡΟΣΤΑ με την ΑΝΑΓΚΗ.

Χωρίς σάλπιγγες και τύμπανα. Με απλό τρόπο! Και πιο κάτω: Με τα δικά του ΟΧΙ. Όπως Αυτός έχει την ΤΙΜΗ και την ΕΥΘΥΝΗ. Όπως Αυτός ξέρει. Ο Αρχιεπίσκοπος που γνωρίζει ότι απέναντί του έχει και Εκείνους που δεν αρέσει το Έργο του. Που δεν αρέσει ο Τρόπος που βγάζει προς τα Έξω το πρόγραμμα του! 

 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ που στον Αη Δημήτρη με την ομιλία του πάγωσε πολλές Συνειδήσεις. Μίλησε ως ΗΓΕΤΗΣ της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ και ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Μίλησε για την προσφορά της Εκκλησίας δεκάδες χρόνια. Μίλησε και ζήτησε να πάνε αντάμα ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ προς τον δρόμο της Ελλάδας, γιατί οι ΚΑΙΡΟΙ είναι ΔΥΣΚΟΛΟΙ και τα φίδια πολλά και Δικέφαλα! Και στα σίγουρα η Παναγία άκουγε. Και ευλογούσε. ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Μακαριώτατε, γράψατε Ιστορία στον Αη Δημήτρη στην Θεσσαλονίκη. 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Σταθμός για την Εκκλησία.

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: