09 Οκτωβρίου, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


"Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ" δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε: "Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο δρόμος που ακολουθούμε μας οδηγεί να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας".

 Η κ. Μέρκελ είπε ακόμη ότι "η περίοδος που βιώνει η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως για τους ανθρώπους της, ζητούνται πάρα πολλά. Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και παρά το γεγονός ότι η πορεία είναι δύσκολη αξίζει να την ολοκληρώσει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, δήλωσε ότι "η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα ξεπεράσει την κρίση. Προϋπόθεση είναι να βγούμε από την ύφεση και την ανεργία. Αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά έχει αποφασίσει να παραμείνει στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα".

 Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Περίπου 7.000 αστυνομικοί μετέτρεψαν σε "φρούριο" την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής είναι σε επιφυλακή. Παράλληλα, με απόφαση του αττικάρχη, απαγορεύεται από τις 9:00 έως τις 22:00, οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και ειδικότερα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου κατέλυσε και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που η Γερμανίδα καγκελάριος ακολούθησε κατά τις μετακινήσεις της.

Δεν έχει άλλες αντοχές ο ελληνικός λαός, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο προεδρικό μέγαρο. Χαρακτήρισε σημαντική, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την επίσκεψή της, και τόνισε ότι χρειάζονται μέτρα ελπίδας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέτρα ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ είπε ότι ήρθε σαν φίλη στην Ελλάδα, κατανοεί τις δυσκολίες της χώρας και σημείωσε ότι θέλει να βοηθήσει και θα στηρίξει την Ελλάδα.Αυτή την ώρα η Άγγελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς συναντώνται με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Άγγελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: