18 Οκτωβρίου, 2012

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Σκέπης Εδέσσης, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Νεκτάριος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του στην Μητρόπολη και τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που του δόθηκε να ζήσει συγκινητικές στιγμές στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 100ης επετείου των Ελευθερίων της Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και τόνισε πως "τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αγώνων για την ελευθερία ήταν η αγωνιστικότητα, η ενότητα και η προσπάθεια" και συμπλήρωσε "άραγε αν συγκρίνουμε σήμερα τη ζωή μας, τις σκέψεις μας, τις αποφάσεις μας, με τη ζωή αυτών των ανθρώπων που αγωνίσθηκαν και προσφέρθηκαν, διακρίνουμε κάποια συγγένεια; Μπορούμε να ελπίζουμε πως από αυτούς θα πάρουμε δύναμη και θα ξαναρχίσουμε βλέποντας την κρίση ως αφετηρία για μια καινούργια ζωή;" και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "αν μιμηθούμε τις ζωές των προγόνων μας, αυτά τα λόγια και τα μνημόσυνα θα έχουν κάποια αξία και απόδοση που θα οφείλεται στην ιστορία του τόπου, αν όμως μείνουμε μόνο στην επιφάνεια τότε οι δυσκολίες θα γίνονται περισσότερες".

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: