09 Οκτωβρίου, 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ



Το παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου Ηλιούπολης εγκαινίασε εχθές στις 20:00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’. Παρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου , του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεωργίου Πατούλη έγινε η τελετή του Αγιασμού της έναρξης του Ιατρείου και ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στους χώρους παροχής ιατρικών υπηρεσιών με σκοπό την ανακούφιση των ανασφάλιστων της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: Αυτές οι εκδηλώσεις μας γεμίζουν χαρά και πρέπει να βρισκόμαστε, συγχαίρω τους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στο έργο αυτό και η συμβολή τους ήταν σημαντική. Είναι ανάγκη ο καθένας να επικοινωνεί με τη χαρά και τη λύπη του αλλού. Είναι ευλογία η βοήθεια στον συνάνθρωπο να βρει το φάρμακο του τον γιατρό του το εμβόλιο στο παιδί. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ευχήθηκε να υπάρχουν οι προσπάθειες αυτές που βοηθουν συνανθρώπους μας να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες για την προστασία της υγείας τους.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας στην ομιλία του τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα που έχουμε κοντά μας τον Μακαριώτατο και εγκαινιάζεται μία ακόμη προσπάθεια να ενισχύσουμε τον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας, προσφέροντας βοήθεια στην πολυτιμότερη ανάγκη του την φροντίδα της υγείας. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει αγκαλιάσει αρκετές γωνιές της πατρίδας μας υιοθετώντας άγονες γραμμές της ακριτικής Ελλάδας, δημιουργώντας παραρτήματα από το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης το Καστελόριζο μέχρι το βορειότερο σημείο του ακριτικού Έβρου τον Κυπρίνο Ορεστιάδος.

Συνεχίζουμε ασταμάτητα με ακλόνητη πίστη την δημιουργία παραρτημάτων σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις πρόσφατα με πέντε την Ι.Μ. Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, την Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, την Ι.Μ.Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και την Ι.Μ. Περιστερίου αλλά και με Δήμους της πρωτεύουσας δημιουργώντας ένα δίκτυο μέριμνας, προστασίας και φροντίδας για όσους περιμένουν και προσδοκούν από την Εκκλησία. 

Και η Εκκλησία δεν τους αφήνει, με πίστη και ζήλο στις επιταγές του Αρχιεπισκόπου μας ναείμαστε δίπλα τους, κοντά τους, συγκάτοικοι στις ανησυχίες και στα προβλήματα τους, το υλοποιούμε στο ακέραιο και με πολύ αγάπη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: