12 Οκτωβρίου, 2012

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» ΕΞ’ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Αύριο 13 Οκτωβρίου αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης μας Αγίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, και την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 4.30 θα γίνη στο χώρο προ του Λευκού Πύργου η επίσημη υποδοχή της ιεράς Εικόνος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ», η οποία μεταφέρεται από την Ιερά Κοινότητα του αγίου Όρους με πολεμικό πλοίο.

Την θαυματουργό Εικόνα θα υποδεχθούν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Κλήρος, οι Αρχές του τόπου, και ο ευσεβής Λαός. Το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» θα μεταφερθή λιτανευτικώς στον ιερό Ναό του πολιούχου αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεσθούν η επίσημη Δοξολογία και ο μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Τ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως :

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟY

4.30 μ.μ.: Η Υποδοχή της ιεράς Εικόνος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» εις τον προ του Λευκού Πύργου χώρον, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, επι τη παρουσία της Ιεράς Κοινότητος του αγίου Όρους του ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευσεβούς λαού. Η Δέησις και εν συνεχεία η μεταφορά της ιεράς Εικόνος εις τον ιερόν Ναόν του πολιούχου αγίου Δημητρίου, με λιτανευτική πομπή δια των οδών: Εθνικής Αμύνης, Πανεπιστημίου & αγίου Δημητρίου.

6.00 μ.μ.: Η επίσημος Δοξολογία εν τω ιερώ Ναώ του πολιούχου αγίου Δημητρίου. Προσφωνήσεις - Αντιφωνήσεις.

6.30μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7.00-11.00 π.μ.: Ο Όρθρος, το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η Δοξολογία επί τη επετείω της ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

11.30 π.μ.: Η έναρξις των εργασιών του υπό του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης διοργανουμένου Συνεδρίου με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: τρεις ταυτόσημοι αιώνιαι αξίαι και οντότητες» εις την αίθουσαν τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Βογατσικού 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: