16 Οκτωβρίου, 2012

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Στη Βέροια βρίσκεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 100ης επετείου Ελευθερίων της πόλης.

Ο Μακαριώτατος νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκε το επισκοπικό μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στην πόλη και του ζήτησε να απονείμει τιμητικές διακρίσεις της Μητροπόλεως στην κάτοχο του Ολυμπιακού ρεκόρ στον ακοντισμό πεντάθλου Σοφία Υφαντίδου, που κατάγεται από την Βέροια και στον ιστορικό Δρ Αντώνιο Κολτσίδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού, Ελασσώνος κ. Βασιλείου, Δράμας κ. Παύλου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, και της Δημάρχου, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τοπικών συλλόγων και φορέων.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τους Αρχιερείς οδηγήθηκε στον Ι. Ν. Οσίου Αντωνίου του Νέου, πολιούχου της Βέροιας, όπου τέλεσε πανηγυρικό Εσπερινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: