23 Σεπτεμβρίου, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΣ...

Και αίφνης την εκκλησιαστική επικαιρότητα απασχολεί, εκτός την προεκλογική δραστηριότητα των φερόμενων ως υποψηφίων για τις δύο χηρεύουσες Μητροπόλεις Νικοπόλεως και Ιερισσού, η φημολογία και το καλοπροαίρετο – ουδείς αμφιβάλει γι’ αυτό ενδιαφέρον ορισμένων για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Μια νέα μικρή ταλαιπωρία του κ. Ιερωνύμου, εξαιτίας ενός εμπύρετου επεισοδίου πριν μερικές ημέρες, ήταν αρκετή για μια «ολική επαναφορά» στην εποχή του Αρεταίειου, στις «έγκυρες» πληροφορίες, στις «ιατρικές» εκτιμήσεις και σε όλα εκείνα που με γλαφυρότητα ειπώθηκαν κατά την περίοδο της νοσηλείας του μακαριστού Χριστόδουλου.

Σαν να επανεμφανίστηκε, μαζί με τον πυρετό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, το «σύνδρομο» της «κουσ-κουσολαγνείας» που εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την ασθένεια του μακαριστού προκατόχου του και μέσα σε λίγες ώρες είχε «μεταδοθεί» σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τα ίδια και τώρα. «Τι συμβαίνει;», «τι τρέχει;», «άκουσα πως έχει αυτό…», «μου είπαν ότι ευθύνεται εκείνο…», «λένε πως ετοιμάζει βαλίτσες για Γερμανία», κλπ., είναι μερικά από τα ερωτήματα που διατυπώνονται ενώ σχετικά σχόλια είδαν  το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου αλλά και εντύπων.

Έτσι, μέσω του ενδιαφέροντος αυτού, το άρωμα της «διαδοχολογίας» άρχισε να διαχέεται και πάλι στην ατμόσφαιρα,  μόλις λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Όμως ο Αρχιεπίσκοπος είναι όρθιος. Και παρά τα όποια προβλήματα που κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει – και τα οποία δεν απέκρυψαν ποτέ οι συνεργάτες του – ο  κ. Ιερώνυμος ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Ως εκ τούτου αυτό που κυρίως θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το εργο και οι προσπάθειες του. Όσο για ζητήματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής - και μάλιστα ό,τι αφορά θέματα υγείας - απαιτείται να δείχνουμε μεγάλη προσοχή και ασφαλώς διάκριση…

Tου κ. Νίκου Παπαχρήστου


2 σχόλια:

Π. Βοιωτός είπε...

Κύριε Παπαχρήστου,

Πολύ καλά τα γράφετε αλλά όπως και σεις ξέρετε οι κασσάνδρες με τα απύλωτα στόματα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στο χώρο της Εκκλησίας. Ποιος έχει ξεχάσει τον Μακαριστό Σεραφείμ που γνώριζε πολλά, που είπε αυτό το μνημειώδες: Αφήστε τα κοράκια να κράζουν; Πάντως ο νυν Αρχιεπίσκοπος πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που βιάζονται για να μην βιάζονται και κουράζονται πως ο Μακαριώτατος έχει να πιεί πολλούς καφέδες μερικών ακόμη.
Με εκτίμηση
Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βοιωτέ
Συμφωνώ απόλυτα και κάποια αλλα ιστολόγια θα μεινουν με τον καημο τους απο την αλλη πλευρα του ατλαντικου.