11 Σεπτεμβρίου, 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ: ''ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΑΘΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ''


Τον Αγιασμό των Σχολείων στην περιοχή της Πλάκας τέλεσε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου γραφείου του, Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί πέρασε την πόρτα του 74ου Δημοτικού Σχολείου ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών. Τα παιδιά του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και στα δύο σχολεία ενώ αμέσως μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είπε απευθυνόμενος στα νέα παιδιά τα εξής: «Το Ευαγγέλιο που διαβάσαμε σήμερα αναφέρεται σε δύο γνώσεις την ανθρώπινη σοφία που μας βοηθάει να μαθαίνουμε και να βάζουμε γερά θεμέλια και την άνωθεν σοφία. Και ο άνθρωπος που συνδυάζει και τα δύο είναι χαρισματικός.»

Στο τέλος ο Μακαριώτατος είπε ευχόμενος προς τα παιδιά που ξεκινούν την εκπαιδευτική χρονιά τους: «Να γίνετε αγαθοί άνθρωποι που θα τους φωτίζει το πνεύμα του Θεού». Λίγο πριν αποχωρήσει από τα σχολεία ο Μακαριώτατος, υποσχέθηκε στα παιδιά της γειτονιάς του, όπως είπε, ότι, θα τα επισκεφθεί μέσα στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να έχουν μαζί του περισσότερο χρόνο και να ανταλλάξουν απόψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: