11 Σεπτεμβρίου, 2012

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν 7η και 8η Σεπτεμβρίου στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές που είναι αφιερωμένες στο Γενέσιον της Θεοτόκου. Καθώς και στην Ιερά Μονή Λυκούρεση Παναγίας του Μύρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. (το Γενέσιον της Θεοτόκου).

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος με κληρικούς από την Λιβαδειά  και τα γύρω χωριά κα πλήθος πιστών.

Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της  Λεβαδείας και των γύρω χωριών συνέρρευσαν το απόγευμα της Παρασκευής  στην Ιερά Μονή Παναγίας του Μύρου Λυκούρεση, το (Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου) προκειμένου να παρακολουθήσουν τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και να πάρουν την Ευλογία Της  Θεοτόκου.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος  Παπαγγελής, ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Βοιωτία Ανδρέας Κουτσούμπας κ.α. Τον Θείο Λόγο κήρυξε Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος. Στο  τέλος του Εσπερινού όλοι οι πιστοί έλαβαν από τις Αδελφές τις Ιεράς Μονής εκτός από τον Άρτο και ένα Γλύκισμα για Ευλογία.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Ιερατικό Πανηγυρικό Συλλείτουργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: